Nézem Film Az olasz maffia egyik legnagyobb ellensége egy nő volt

Az olasz maffia egyik legnagyobb ellensége egy nő volt

Promóció

Letizia Battaglia fényképész nem mindennapi ember. Szenvedélye, a munkája olyannyira fontos volt számára, hogy még a maffiától sem riadt vissza. Munkásságáról Kim Longinotto készített dokumentumfilmet Shooting the Mafia címmel.

Promóció
- Advertisement -

Shooting the Mafia Letizia Battaglia elkötelezett és veszélyes munkáját mutatja be. Az olasz maffia bűntetteiről készült fotók felbecsülhetetlen értékűek. Ahogy az is elképesztő, ahogy ez a nő az életét kockáztatva dokumentálta az eseményeket. Míg sokan amennyire lehetett elkerülték a bűnszervezetet, ő épp ellenkezőleg. Minden egyes fotó készítésekor az életével játszott.

Képei láttán nem hiszünk a szemünknek / Fotó: Repubblica

A Kim Longinotto által rendezett dokumentumfilm világpremierje a Sundance Filmfesztivál Világmozik dokumentumfilm versenyén volt látható. Emellett a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Panoráma szekciójában is megtekinthették a nézők. Idén pedig a Cohen Media Group megvette az amerikai jogait a filmnek, így még szélesebb körben fogják majd terjeszteni.

Nem csak az életüket kockáztatják, hanem lelki egészségüket is – fotósok a háborúban

Aki háborús zónában szeretne képeket készíteni, teljes mellszélességgel el kell köteleznie magát. Ugyanis ez a hivatás nem csak halállal végződhet, hanem olyan pszichikai következményeket is okozhat, amelyek sokszor egy egész életen át megmaradnak. Csak bámuljuk a szörnyűségeket, de abba kevesen gondolnak bele, kik állnak a lencse mögött.

Aki teheti, ne hagyja ki a dokumentumfilmet! Battaglia alkotásai óriási jelentőséggel bírnak történelmünk számára. A képek láttán nehéz elképzelni, hogy a sok borzalmat egy nő örökítette meg. Azt pedig még nehezebb, hogy túlélte.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3