A Levi’s 1 millió dolláros alapot hoz létre a fegyveres erőszak megszüntetésére

Becslések szerint a fegyveres erőszaknak Amerikában csak idáig ebben az évben 9.879 ember esett áldozatul. A Gucci példáját követve a Levi’s is tenni akar valamit a fegyveres erőszak megszüntetése érdekében.

A fegyvertartás ellenőrzésének támogatására a Levi’s egy alapot hozott létre “Biztonságosabb Jövőért” elnevezéssel (“Safer Tomorrow Fund”). A cég több mint 1 millió dollárt tol bele az alapba, amit a következő négy évben nonprofit szervezetek és olyan fiatal aktivisták munkájának segítésére használnak fel, akik a fegyveres erőszak megszüntetéséért kampányolnak az USA-ban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az amerikaiknak nem kellene fegyveres erőszaktól való félelemben élniük   [/perfectpullquote]

– mondta Chip Bergh, a Levi’s elnök-vezérigazgatója a Fortune magazinnak.

“Noha egy ilyen állásfoglalás egyeseknél népszerűtlen lehet, az, hogy nem teszünk semmit, többé már nem opció” – tette hozzá a farmer főnök.

Tüntetés Amerikában A Fegyverviselés Ellen A Parklandi Iskolai Mészárlás Után / Fotó: Photo: Lorie Shaull / Cc

A Levi’s a saját dolgozóit is arra buzdítja, hogy ők maguk is vegyenek részt a kezdeményezésben.

Ehhez évi 60 óra, önkénteskedésre szánt fizetett szabadságot biztosít a munkavállalóknak. Bergh szeretné, ha ezt az ellenőrzött fegyvertartásra irányuló programokra fordítanák.

Nem ez az első olyan ügy, amely mellett a cég annak ellenére elköteleződik, hogy lépése egyeseknél nemtetszést válthat ki. A Levi’s síkra szállt a faji egyenlőség előmozdítása és az LMBTQ-közösség támogatása mellett is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Cégként soha nem féltünk attól, hogy népszerűtlen állásfoglalást tegyünk egy nagyobb jó támogatása érdekében   [/perfectpullquote]

– fejtegeti Bergh. “Meg vagyok győződve arról, hogy noha néhányan nem fognak egyetérteni az álláspontunkkal arra vonatkozóan, hogy véget kell vetni a fegyveres erőszaknak, a történelem ebben is igazolni fog bennünket” – tette hozzá a cégvezér. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból