Becslések szerint a fegyveres erőszaknak Amerikában csak idáig ebben az évben 9.879 ember esett áldozatul. A Gucci példáját követve a Levi’s is tenni akar valamit a fegyveres erőszak megszüntetése érdekében.

A fegyvertartás ellenőrzésének támogatására a Levi’s egy alapot hozott létre “Biztonságosabb Jövőért” elnevezéssel (“Safer Tomorrow Fund”). A cég több mint 1 millió dollárt tol bele az alapba, amit a következő négy évben nonprofit szervezetek és olyan fiatal aktivisták munkájának segítésére használnak fel, akik a fegyveres erőszak megszüntetéséért kampányolnak az USA-ban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Az amerikaiknak nem kellene fegyveres erőszaktól való félelemben élniük   [/perfectpullquote]

– mondta Chip Bergh, a Levi’s elnök-vezérigazgatója a Fortune magazinnak.

“Noha egy ilyen állásfoglalás egyeseknél népszerűtlen lehet, az, hogy nem teszünk semmit, többé már nem opció” – tette hozzá a farmer főnök.

Tüntetés Amerikában A Fegyverviselés Ellen A Parklandi Iskolai Mészárlás Után / Fotó: Photo: Lorie Shaull / Cc

A Levi’s a saját dolgozóit is arra buzdítja, hogy ők maguk is vegyenek részt a kezdeményezésben.

Ehhez évi 60 óra, önkénteskedésre szánt fizetett szabadságot biztosít a munkavállalóknak. Bergh szeretné, ha ezt az ellenőrzött fegyvertartásra irányuló programokra fordítanák.

Nem ez az első olyan ügy, amely mellett a cég annak ellenére elköteleződik, hogy lépése egyeseknél nemtetszést válthat ki. A Levi’s síkra szállt a faji egyenlőség előmozdítása és az LMBTQ-közösség támogatása mellett is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Cégként soha nem féltünk attól, hogy népszerűtlen állásfoglalást tegyünk egy nagyobb jó támogatása érdekében   [/perfectpullquote]

– fejtegeti Bergh. “Meg vagyok győződve arról, hogy noha néhányan nem fognak egyetérteni az álláspontunkkal arra vonatkozóan, hogy véget kell vetni a fegyveres erőszaknak, a történelem ebben is igazolni fog bennünket” – tette hozzá a cégvezér. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.