Ugyan sokan most a koronavírus által generált gazdasági és egészségyügyi nehézségekkel küzdenek, elmélyülve a problémák halmazában, vannak olyanok is, akik már a krízishelyzet utáni időszakokról álmodoznak. Liam Gallagher, az Oasis egykori frontembere újraegyesítené a zenekart a járvány után egy jótékonysági koncert érdekében. 

Álmok a járvány végéről

Milliók szenvednek a világjárvány által okozta nehézségekben. A legtöbbünk önkéntes karanténba vonul, ezzel védve saját és mások egészségét, továbbá megakadályozva az egészségügyi rendszer túlterhelődését. Fesztiválok, divatbemutatók fújják le a rég várt rendezvényeiket és számos múzeum is bezárta már kapuit. Ugyan nem egy híresség igyekszik tanácsokkal és pozitív gondolatokkal ellátni az otthonmaradókat a válságos időszak idején, vannak olyanok is, akik már a járvány végéről álmodoznak. 

Oasis Ujra Koronavirus
Noel És Liam Gallagher / Fotó: Getty Images

Liam Gallagher, az Oasis zenekar egykori frontembere egy Twitter-bejegyzésben osztotta meg bátyjával, Noel Gallagherrel az elképzelését. A 47 éves énekes és dalszövegíró szerint a járvány lecsengése után érdemes lenne egy jótékonysági koncertet rendezni. Ez alkalomból, egy jó ügy érdekében újra összeállhatna az Oasis bandája. 

Fény az alagút végén

De nem csak Noel Gallagher volt az egyetlen, akinek a brit zeneipar egyik legmeghatározóbb embere előállt az ötlettel. Olyan neves előadókat is felkeresett, mint a The Smiths és a Cheeky Girls csapata. Liam Gallagher elképzelését illetően azonban még egyik hírességtől sem érkezett válasz. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ne legyetek már ennyire gyávák! Ez csak egy koncert, csináljuk azt, ami helyes [/perfectpullquote]

– kommentálta az ötletét övező hallgatagságot az énekes. A hirtelen ötletnek némi köze lehet Boris Johnson napokban tett bejelentéséhez és beszédéhez, amiben elmondta, ugyan nagy árat kell megfizetnie az országoknak a járvány miatt, ő mégis látja a fényt az alagút végén. Mi több Johnson szerint ez az időszak megközelítőleg tizenkét hétig tart majd. Ezt az időszakot pedig könnyedén megtudják majd oldani, ha mindenki megteszi azt, amit tud, legyen az bármilyen kis lépés vagy áldozat is. 

Ezek a legjobb olvasmányokat ajánljuk a karantén idejére

Ezek a legjobb olvasmányok a karantén idejére Boccacciótól Michael Crichtonig Ha karanténba kerülünk, igen nehezen tudunk elvonatkoztatni bizonyos dolgoktól. Az egyik nyerő stratégiánk az lehet, ha a kényszerszobafogságban egyenesen belevetjük magunkat a legborzasztóbb járványos könyvekbe – Szophoklésztől Camus-ig találunk belőle bőven – csak hogy más nézőpontba helyezzük személyes nyomorunkat.

Nagy-Britannia azonban sokáig nem reagált a járványhelyzetre, emiatt a kormányt páran felelőtlennek titulálták. Mi több egy Pause the System szervezet is kifejtette nemtetszését a brit kormány tehetetlenségét illetően a Downing Streeten március 16-án. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet