Mit szeretünk olvasni? Hogyan alakulnak a sikerlisták? Mik az új témák? Ugyanaz népszerű a magyar olvasók körében, mint nemzetközi viszonylatban? Mit olvassunk, ha jót akarunk olvasni? A Libri Trend minden érdekességet körüljár, ami a könyves világban történik.

1Akkor is sokan kíváncsiak rájuk, ha magukról írnak

Vajon miben hasonlít a természettudós, az amerikai elnök felesége és a költőóriás? Sok közös vonást valószínűleg nem találunk bennük, hacsak azt nem, hogy mindannyian olyan emberek, akiknek az élete sokakat érdekel. Akkor is sokan kíváncsiak rájuk, ha magukról írnak és akkor is, ha mások mutatják be őket: beszélnek életükről, küzdelmeikről, pályájukról.

Szeretnénk róluk mindent megtudni, történelmi jelentőségű tetteik mozgatórugóit, munkájuk és a magánéletük során felmerülő nehézségeket megismerni.

A havi Libri Trend során olyan életrajzi témájú könyveket mutatunk be, amiknek főhősei példát mutattak, mutatnak, akiknek élete különleges és izgalmas, akik olyan műveket alkottak vagy olyan életet éltek, amiről a közvélemény minden apró részletet tudni akar.

Olvasás Sheldon módra / Forrás: Giphy

 

Olvassuk el, mit mesél Michelle Obama a házasságáról; milyen irodalmi igényességű mű mutatja be az egyik legizgalmasabb Forma 1-es pilóta, Kimi Räikkönen életét; utazzunk vissza az időben a tévézés aranykorába David Attenborough önéletrajzának segítségével; borzongjunk újra Robert Capa fájdalmasan rövid életútján; ismerjük meg a zseniális költőt, Petri Györgyöt úgy, ahogy saját fia látta; és pillantsunk be – a szó lehető legszorosabb értelmében – a kulisszák mögé Máté Gábor naplóján keresztül.