Te is mész a Szigetre? Mutatjuk, hol tudsz kikapcsolódni kora délután!

A Lightstage nem új a Nap alatt, viszont minden évben üdítő helyszíne a legnagyobb fesztiválnak! Plusz pont, hogy egész európa feltörekvő tehetségeiből szemezgethettek, mielőtt belevetnétek magatokat a tömegbe.

Te is egész hétre költözöl ki a Szigetre, vagy csak egy napra, de azt kimaxolod? Akkor ajánlunk neked egy kis eldugott helyszínt, ami távol van a legnagyobb színpadok zajától és a kora délutáni órákban a legjobb csillezős helly az egész fesztiválon. Plusz pont, hogy egész európa feltörekvő tehetségeiből szemezgethettek, mielőtt belevetnétek magatokat a tömegbe.

Idén is az Alternativa Kemping bejáratánál épül fel a Blokk Építésziroda által tervezett Lightstage, ami hangulatra leginkább a Music Bokszhoz hasonlít, csakhogy elhelyezésének köszönhetően itt hallani is lehet majd a zenét. Széles palettáról válogatott a színpad kurátora, és nem kis örömünkre a gitáros zenék felhozatala igen erősnek bizonyul. Megmutatjuk a kedvenceinket!

The Pier

Thepierpromopic
The Pier / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

Egy energikus olasz trió az első választásunk, akik a Z és a Millenial generációból verbuválódott fiatalokból áll. Koruk ellenére 2013 óta működik az együttes ebben a felállásban, és bár olasz anyanyelvűek, dalszövegeik angolul íródtak, úgyhogy nem kell szótárral érkezni a helyszínre

THE PIER – DAEDALUS (live @ Circolo degli Artisti)

The Pier eseguono live Dedalus per la festa di due anni di Bomba Dischi al Circolo degli Artisti. La giovanissima band (media età 17 anni) sta registrando il…

Egy igazi post punk zenekar, akiket a Radiohead, Joy Division, Foals inspirált leginkább. Tavaly ők is ott voltak a Waves Viennán, következő albumukat 2018-ra ígérték.

Mikor: Augusztus 10., 13:45

GOMMA

Gomma Band 2017
Gomma, Az Irodalmi És Zenei Élményekből Táplálkozó Formáció / Fotó: Di Vittoria Boccia

2016-ban alakult ez az emo-punk stílussal aposztrofált zenekar, úgyhogy ha az előbbi energiabomba után kedved támad egy kis cipőnézegetésre, vagy szomorkodásra, akkor ne menj messze a színpadtól!

https://www.youtube.com/watch?v=SZR3-jArwLQ&feature=youtu.be

Az irodalmi és zenei élményekből táplálkozó formáció 2016-ban adta ki debütáló albumát, a Toska-t, amihez egy szép klip is készült!

Mikor: Augusztus 10., 15:00

Gio Evan

Alma0159
Gio Evan, Az Egyik Legkedveltebb Olasz Előadó / Fotó: A Zenész Hivatalos Facebook-Oldala

Az egyik legkedveltebb olasz előadó nem csak a zenében, de az irodalomban is járatos, az elmúlt négy évben ugyanis 5 könyvet is kiadott. 2017-ben egy dupla albumot is dedikált eme két szenvedélyének. 2007 és 2015 között körbebiciklizett a világban.

Gio Evan | A piedi il mondo

Ascolta “A piedi il mondo” su Spotify: https://goo.gl/HGn8ad www.gioevan.it segui Gio Evan qui: Facebook: goo.gl/AwKjws Instagram: goo.gl/6ozKKy Twitter: goo…

Járt Indiában, Európában és Dél-Amerikában is. Előadása nem mondható kimondottan koncertnek, vagy felolvasásnak, vagy stand-upnak sem, mégis valahogy mindezek igazak rá.

Mikor: Augusztus 12., 12:30

Galeffi

552Dcb0092Cd3F220159B63C77722161 Xl
Galeffi: “A Dalolást Nehéz Megállni, A Nyelvi Különbségek Sem Képeznek Nagy Akadályt” / Fotó: Recensito

Rómából érkezett dalszerző, aki imádja a focit és az olasz nyelvet, ezért is döntött úgy, hogy angol helyett az anyanyelvén ír szöveget inkább, mert úgy könnyebb eljátszani a szavakkal. Majd’ egy éve jelent meg első LP-je, amin pop dalokban dolgozza fel a feltétlen szeretet és irodalmi utalásokkal tarkított hétköznapi életét.

Galeffi – Occhiaie

Regia: BENDO Assistente di produzione: Giorgia Silvestri Location manager: Maurizio Marinoni Best Boy: Dave Albertazzi Con: Irene Lenzi e Andrea Pontiggia Pr…

A dalolást nehéz megállni, a nyelvi különbségek sem képeznek nagy akadályt, hála a színes zenei eszköztárának, amivel ez a táskás szemű fiatal kooperál.

Ez csak néhány volt a színpad fellépői közül, válogassatok a Lightstage felhozatalálból ezen a linken.

A színpadot a MiBact és a SIAE támogatja a “Sillumina – copia privata per i giovani, per la cultura” keretében. A Szitizeneket idén is árnyas chill-out zóna, vegán-slow bisztró, olasz étterem, valamint smoothie bár várja a színpad mellett.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból