Követem Events Te is mész a Szigetre? Mutatjuk, hol tudsz kikapcsolódni...

Te is mész a Szigetre? Mutatjuk, hol tudsz kikapcsolódni kora délután!

Promóció

A Lightstage nem új a Nap alatt, viszont minden évben üdítő helyszíne a legnagyobb fesztiválnak! Plusz pont, hogy egész európa feltörekvő tehetségeiből szemezgethettek, mielőtt belevetnétek magatokat a tömegbe.

Promóció
- Advertisement -

Te is egész hétre költözöl ki a Szigetre, vagy csak egy napra, de azt kimaxolod? Akkor ajánlunk neked egy kis eldugott helyszínt, ami távol van a legnagyobb színpadok zajától és a kora délutáni órákban a legjobb csillezős helly az egész fesztiválon. Plusz pont, hogy egész európa feltörekvő tehetségeiből szemezgethettek, mielőtt belevetnétek magatokat a tömegbe.

Idén is az Alternativa Kemping bejáratánál épül fel a Blokk Építésziroda által tervezett Lightstage, ami hangulatra leginkább a Music Bokszhoz hasonlít, csakhogy elhelyezésének köszönhetően itt hallani is lehet majd a zenét. Széles palettáról válogatott a színpad kurátora, és nem kis örömünkre a gitáros zenék felhozatala igen erősnek bizonyul. Megmutatjuk a kedvenceinket!

The Pier

The Pier / Fotó: A zenekar hivatalos Facebook-oldala

Egy energikus olasz trió az első választásunk, akik a Z és a Millenial generációból verbuválódott fiatalokból áll. Koruk ellenére 2013 óta működik az együttes ebben a felállásban, és bár olasz anyanyelvűek, dalszövegeik angolul íródtak, úgyhogy nem kell szótárral érkezni a helyszínre

THE PIER – DAEDALUS (live @ Circolo degli Artisti)

The Pier eseguono live Dedalus per la festa di due anni di Bomba Dischi al Circolo degli Artisti. La giovanissima band (media età 17 anni) sta registrando il loro primo ep che uscirà in autunno per Bomba Dischi.

Egy igazi post punk zenekar, akiket a Radiohead, Joy Division, Foals inspirált leginkább. Tavaly ők is ott voltak a Waves Viennán, következő albumukat 2018-ra ígérték.

Mikor: Augusztus 10., 13:45

GOMMA

Gomma, az irodalmi és zenei élményekből táplálkozó formáció / Fotó: Di Vittoria Boccia

2016-ban alakult ez az emo-punk stílussal aposztrofált zenekar, úgyhogy ha az előbbi energiabomba után kedved támad egy kis cipőnézegetésre, vagy szomorkodásra, akkor ne menj messze a színpadtól!

GOMMA – Vacanza

“Vacanza” è il primo singolo dal nuovo omonimo EP dei GOMMA. – 🎧Spotify: http://spoti.fi/2zzSztK – 🎵iTunes: http://apple.co/2zm9IGr – 📼Tape limited edition: http://bit.ly/2zme5B1 Segui GOMMA su: – 👍Fb: https://www.facebook.com/gommaband/?fref=ts – 📷Instagram: https://www.instagram.com/gommaband/ – Press & management: [email protected] CREDITS Registrato da Andrea Sologni con Alessandro Pascolo presso il Red Bull Studio Mobile.

Az irodalmi és zenei élményekből táplálkozó formáció 2016-ban adta ki debütáló albumát, a Toska-t, amihez egy szép klip is készült!

Mikor: Augusztus 10., 15:00

Gio Evan

Gio Evan, az egyik legkedveltebb olasz előadó / Fotó: A zenész hivatalos Facebook-oldala

Az egyik legkedveltebb olasz előadó nem csak a zenében, de az irodalomban is járatos, az elmúlt négy évben ugyanis 5 könyvet is kiadott. 2017-ben egy dupla albumot is dedikált eme két szenvedélyének. 2007 és 2015 között körbebiciklizett a világban.

Gio Evan | A piedi il mondo

Ascolta “A piedi il mondo” su Spotify: https://goo.gl/HGn8ad www.gioevan.it segui Gio Evan qui: Facebook: goo.gl/AwKjws Instagram: goo.gl/6ozKKy Twitter: goo.gl/XLeY9f P – MArteLabel srl © – MArteLabel srl / Giallo Ocra srl

Járt Indiában, Európában és Dél-Amerikában is. Előadása nem mondható kimondottan koncertnek, vagy felolvasásnak, vagy stand-upnak sem, mégis valahogy mindezek igazak rá.

Mikor: Augusztus 12., 12:30

Galeffi

Galeffi: “A dalolást nehéz megállni, a nyelvi különbségek sem képeznek nagy akadályt” / Fotó: Recensito

Rómából érkezett dalszerző, aki imádja a focit és az olasz nyelvet, ezért is döntött úgy, hogy angol helyett az anyanyelvén ír szöveget inkább, mert úgy könnyebb eljátszani a szavakkal. Majd’ egy éve jelent meg első LP-je, amin pop dalokban dolgozza fel a feltétlen szeretet és irodalmi utalásokkal tarkított hétköznapi életét.

Galeffi – Occhiaie

Regia: BENDO Assistente di produzione: Giorgia Silvestri Location manager: Maurizio Marinoni Best Boy: Dave Albertazzi Con: Irene Lenzi e Andrea Pontiggia Produzione Artistica: Alessandro Forte + Federico Nardelli Mix: Federico Nardelli Master: Giovanni Versari Ufficio Stampa Maryon Pessina [email protected] Andrea Vittori [email protected] Management Antonio Gno Sarubbi [email protected]

A dalolást nehéz megállni, a nyelvi különbségek sem képeznek nagy akadályt, hála a színes zenei eszköztárának, amivel ez a táskás szemű fiatal kooperál.

Ez csak néhány volt a színpad fellépői közül, válogassatok a Lightstage felhozatalálból ezen a linken.

A színpadot a MiBact és a SIAE támogatja a “Sillumina – copia privata per i giovani, per la cultura” keretében. A Szitizeneket idén is árnyas chill-out zóna, vegán-slow bisztró, olasz étterem, valamint smoothie bár várja a színpad mellett.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3