Lil Uzi Vert nemrégiben mutatta be előző lemezének deluxe verzióját, amivel újra a Rolling Stone magazin toplistájának élén áll. 

Kétszeres siker

Lil Uzi Vert rappernek amúgyis biztos helye volt a Rolling Stone magazin által összeállított legjobb albumokat felsorakoztató toplistáján. A művész idén március 6-án mutatta be Eternal Atake lemezét, ami elnyerte a lista legméltóbb pozícióját. Azonban rá egy hétre a lemez deluxe verziója, a Eternal Atake (Deluxe) – Luv vs. the World 2 is debütált, az eredeti albumot 14 számmal kibővítve, és így hetekre újból garantálva a biztos sikert a toplistán. A lemezen amúgy olyan híres előadók is hallhatók, mint Chief Keef, Future, Young Thug, 21 Savage vagy Gunna. 

Lil Uzi Vert Albumok
Lil Uzi Vert Két Albuma Is Debütált Az Elmúlt Napokban / Fotó: Getty Images

Ugyan Lil Uzi Vert a Rolling Stone magazinnál osztatlan sikert aratott, a lemezeladásban mégsem sikerült ekkora seredményt elérnie. Ugyan 308,8 millióan streamelték a legújabb albumát, a lemezből csak 4,4 ezret sikerült eladnia. 

A toplista negyedik helyén a One Direction zenekar sztárja, Niall Horan önálló albuma, a Heartbreak Weather áll. A siker részben annak is köszönhető, hogy az énekes a lemezét megvásárlókat olykor koncertjegyekkel vagy más saját márkás termékekkel ajándékozta meg. 

Ez az 50 trend forradalmasította a zeneipart a 2010-es években

Ez volt a legjobb időszak, és ez volt a legzavarosabb időszak. Az elmúlt évtizedben a könnyűzene olyan átalakuláson ment át, mint még soha korábban. A startupok ledöntötték a régi hierarchiákat, új ötletek és mítoszromboló figurák kerültek előtérbe a régi ikonok helyett.

Hasonló “trükknek” köszönheti a sikerét a Frozen 2 albuma is, ami az előző héten még csak a 19. helyet foglalta a Rolling Stone magazin toplistáján, a napokban azonban a 9. helyre tornázta fel magát. A Disney+ stream szolgáltatás a koronavírus következtében még több mesefilmet tett elérhetővé az otthonmaradók számára, beleértve a Jégvarázs 2-t is. Így növekedhetett meg a kereslet a filmzenét tartalmazó lemez iránt is. 

Két album és egy plágium-per

Ugyan Lil Uzi Vert két hét alatt két lemezt is a piacra dobott, amik ráadásul elég jó visszhangnak is örvendenek, a rapper mégsem örülhet felhőtlenül sikerének. A korábban kiadott That Way lemezének borítója miatt ugyanis plágiumperbe keveredett egy japán művésszel. 

A legdrábább élő művész, Jeff Koons plágium miatt fizet kártérítést

Egy párizsi fellebbviteli bíróság helybenhagyta a Jeff Koons elleni plágiumperben született két évvel ezelőtti ítéletet, amely szerint Naked (Meztelenek) című szobra egy francia fotós képe alapján készült, így az amerikai művésznek kártérítést kell fizetnie – számolt be róla a francia hírügynökség a hétvégén.

A Backstreet Boys-inspirálta lemez előlapján a festékkel átlőtt előadó látható, ahogy mögötte egy narancssárga szívalak rajzolódik ki.

Az alkotás azonban nem mondható egyedi elgondolásnak tekintve, hogy 2014-ben egy Tae Tae nevű koreai illusztrátor már megálmodta ugyanezt a képet.

Tae Tae elmondása szerint az illusztrációja felhasználható bármire csak épp kereskedelmi célokra nem. Így nem fogja annyiban hagyni a rapper lépését, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyerje a plágium-pert. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk