Lisa Kudrow első Jóbarátok-szerepe nem Phoebe volt

Közel 15 éve, hogy a Jóbarátok befejező részét leadták a televízióban, de a sorozat sztárjai még mindig nem tudták maguk mögött hagyni sorozatbeli személyiségüket.

A sorozat népszerűsége tovább él a mobil-korszakban is, és meglepetésre mindennapi beszédtéma maradt. A legtöbben Lisa Kudrowt a sorozatbeli szeleburdi, New Age-es Phoebe Buffay szerepéről ismerik. Mint kiderült, ezen kívül még egy Jóbarátokkaraktert eljátszott, mielőtt a sorozat oszlopos tagjává vált volna.

phoebe buffay lisa kudrow jóbarátok
Lisa Kudrow már a Jóbarátok előtt is “magát adta” / Fotó: Rise Feed

Egy régi TV műsorújságból kiderült, hogy Lisa Kudrow Ursula Buffay karakterét alakított a a Mad About You (Megőrülök érted) című vígjátéksorozatban. Ursula a Jóbarátokban Phoebe ikertestvéreként ismert. Öt héttel a Jóbarátok bemutatása előtt Kudrowt dicsérték Ursula alakítása miatt, a Megőrülök érted című sorozatban.

On this day in 1994, when Lisa Kudrow was only Ursula

42 votes, 10 comments. 149k members in the howyoudoin community. A subreddit for fans of the popular hit TV sitcom, Friends.

Ebben a változatban Ursula egy ügyetlen pincérnőt alakít, aki összekeveri a rendeléseket, rossz italokat szolgál fel és elfelejti a vacsorához ez evőeszközt. A sorozatban szintén az ikonikus csupa fekete ruházatában jelenik meg. A Jóbarátokban Ursula a kevésbé szimpatikus tagja a Buffay-ikreknek, főleg miután húga nevét használta álnévként a pornós munkáihoz.

megőrülök érted imdb ursula buffay
Ursula Buffay / Fotó: IMDb

Az IMDb oldalon a Design Taxi leellenőrizte, hogy Lisa Kudrow valóban Ursula Buffay szerepében jelent meg a Megőrülök érted című vígjátéksorozatban 1993 és 1994 között. Phoebe csak 1994-ben debütált először. Kudrow 2014-ben elmondta, hogy két szerepet kellett játszania, két show-műsorban hiszen egymás után tűzték azokat műsorra. A Jóbarátok közvetlenül a Megőrülök érted után fél órával kezdődött.

A Jóbarátok készítője szerint a sorozat folytatása csak csalódást okozna

A Jóbarátok tíz sikeres évad után 2004-ben lezárult, de a rajongók lelkesedése a mai napig sem csillapodott. Annyira, hogy tavaly annyian jelentették ki, hogy lemondják előfizetésüket, ha a sorozat eltűnik a platformról, hogy a Netflixnek szerződést kellett hosszabbítania. Már jóval több, mint egy évtized telt el, mióta utoljára láthattuk a kedvenc baráti társaságunkat, de sokan még mindig reménykednek a folytatásban.

„Mindenki felismerte, hogy magyarázattal kell szolgálnunk, hogy miért látható ugyanaz a lány, ugyanazzal a hanggal este 8-kor és fél 9-kor két különböző showban” – részletezte Kudrow.

Lisa Kudrow on playing both “Ursula” and “Phoebe” on “Friends” – EMMYTVLEGENDS.ORG

See the full interview at http://www.emmytvlegends.org/interviews/people/lisa-kudrow


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból