Rangos amerikai zenei díjra, a Blues Blast Music Awards-ra jelölték Little G Weevilt. A magyar bluesgitáros idén megjelent albuma, a Live Acoustic Session az élő bluesfelvétel kategóriában került a hat legjobb közé.

A Blues Blast Music Awards világhírű elismerés, amire tizenkét kategóriában jelölnek zenészeket

A zenész keddi közleményében emlékeztet arra, hogy a díjra amerikai bluesújságírók, promóterek, menedzserek, kiadók tizenkét kategóriában jelölnek zenészeket.

A 44 éves gitárost ezúttal olyan világhírű muzsikusok társaságában jelölték a live blues recording kategóriában, mint George Benson (a Weekend in London című albumáért) vagy Kenny Wayne Shephard (Straight to You Live című lemezéért).

Little G Weevil Szucs Gabor Blues Blast Music Awards
Little G Weevil (Szűcs Gábor) Zenész / Fotó: Rtl Klub

A magyar zenész Live Acoustic Session című lemeze áprilisban jelent meg a Hunnia Records gondozásában. A Blues Blast Magazine díjairól a közönség dönt, szavazni augusztus 6-ig lehet

Little G Weevil már korábban is jelölt volt a díjra

Little G Weevil (Szűcs Gábor) az egyetlen európai zenész, akinek (2013-ban) sikerült megnyernie az International Blues Challenge elnevezésű memphisi nemzetközi versenyt.

Jelölték az amerikai Blues Music Awards-ra is, és 2014-es lemeze, a Moving is szerepelt a Blues Blast Music Awards jelöltlistáján. 2004-ben költözött Amerikába, ahol az alabamai Magic City Blues egyesület segítségével indította el karrierjét.

Bluesgitárosként tizennégy évig élt és dolgozott az Egyesült Államokban, állandó fellépő volt a híres memphisi Beale Streeten, és több lemeze is sikert aratott. Három évvel ezelőtt költözött haza Magyarországra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet