Lizzo azokban bízik, akik elutasítják a propagandát és az előítéleteket.

Borúra derű

Lizzo az elnökválasztás napján, november 3-án reményteli üzenettel fordult az amerikaiakhoz közösségi oldalán, írja a Dazed

Lizzo Elnokvalasztas 2
Lizzo / Fotó: Lizzo Instagram

A rövid szövegben az Egyesült Államok múltjáról és lehetséges jövőjéről elmélkedik a választási irodák zárórájához közeledve. Fotója mellé, amelyen az amerikai zászlón kívül nem visel semmi mást, azt írta, hogy Amerikáról nem az ország törvényei, hanem az emberek jutnak először eszébe. 

„Arra gondolok, hogyan nevelték belénk a hazaszeretetre hivatkozva az erőszakot, a propagandát, a háborúskodást. Arra gondolok, hogy az ország az elnyomó kezébe került, az elnyomottak pedig a kapitalizmus völgyében rekedtek” – írta az énekesnő. 

Aztán előáll a pozitívabb jövőképpel is.

De aztán a fiatalokra gondolok, akik nem kérnek a propagandából. Az idősebbekre gondolok, akik kiálltak a gyűlöletkeltő előítéletek ellen, még ha lehetetlen küldetésnek is tűnt. Miattatok még mindig reménykedem

– tette hozzá Lizzo.

Nem csinált belőle titkot, kire szavazott

Megemlíti az Egyesült Királyságban az alaptanterv dekolonizációjával kapcsolatos törekvéseket is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Auntie Sam realness – RECLAIMING MY TIME MY COUNTRY MY RIGHTS.

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés,

„Hiszek egy olyan országban, ahol a valós történelmet tanítják, hogy jobban megértsük, hol élünk, és hogyan tehetnénk még többet” – folytatta a posztban. Hozzátette, hogy egy olyan országban szeretne élni, amely meghallgatja a tüntetők követeléseit, nem politizálja át az elhalálozásokat, és visszaadja a földeket azoknak az embereknek, akiké még azelőtt volt, hogy a gyarmatosítók átnevezték volna. 

Kapcsolódó cikk

„Hiszek benne nagyon, márpedig ha hiszek benne, akkor valamikor majd teljesül. Lehet, hogy nem ma vagy holnap, de így lesz, ha továbbra is cselekszünk. Mi, az emberek, minden ember, megérdemeljük” – zárta sorait a sztár. 

Lizzo korábban is felszólította honfitársait, hogy menjenek el és szavazzanak a változásra. Októberben „Sam nagynéninek” öltözött, hogy ezzel is arra buzdítsa követőit, hogy regisztráljanak az elnökválasztáshoz. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I voted for Biden

Lizzo (@lizzobeeating) által megosztott bejegyzés,

De készített egy mémvideót az alelnökjelölti vita elhíresült jelenetéről is, amikor Mike Pence republikánus politikus ősz hajára rászállt egy légy. Azt is elárulta, hogy Joe Bidenre szavazott, ahogy valószínűleg Cardi B is tette. Az amerikai előadóművészek és hollywoodi sztárok – köztük a Bosszúállók és Az elnök emberei stábja is  – sikeresen mozgósították a fiatalokat és az idősebbeket, mert rekordközeli részvételi arányt regisztráltak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet