Nem lép fel Anna Netrebko világhírű osztrák–orosz szoprán a New York-i Metropolitan Operában, miután arra kérték, határolódjon el az orosz kormány ukrajnai inváziójától, de nem tette meg.

“Nagy művészeti veszteség a Met és az opera számára. Anna a Met történetének egyik legjelentősebb énekese, de nem láttunk közös jövőt akkor, amikor Putyin ártatlan áldozatokat öl Ukrajnában” – közölte csütörtökön Peter Gelb, a Met vezérigazgatója. Gelb vasárnap azt mondta, a Met nem foglalkoztat olyan művészt, aki Putyint támogatja.

A milanói Scala és a zürichi operaház már korábban úgy döntött, nem hajdalnódak együtt dolgozni az énekesnővel. A március 2-ra férjével, Juszif Ejvazovval tervezett közös koncertjét a hamburgi Elbphilharmonie-ban szeptember 7-re halasztották – írja az Index

Anna Netrebko helyett Ljudmila Monasztirszka énekesnő lép fel.

Ljudmila Monasztirszka ukrán szoprán, aki korábban az Ukrán Nemzeti Operában is énekelt a Turandot című operában. 2012-ben debütált a Metben, Verdi Aida című operájának címszerepét énekelte. Számos vezető operaházban is fellépett, többek között a milánói Scala, a Covent Garden Királyi Operaház, a Bajor Állami Operaház, a Bécsi Állami Operaház vagy a Berlini Állami Operaház színpadán.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet