LMBTQ-ellenes emojin dühöngtek az internet felhasználói

Egy áthúzott szivárványzászló-emojira bukkantak a twitterezők. Szerencsére a felháborodást követően kiderült, valójában nem az idegengyűlölet, hanem egy egyszerű programozás szülte.

Az „új emojit” januárban fedezték fel, mikor egy Mitchell nevű felhasználó a szivárványzászlót és a tiltó emojit egymás mellett használta tweetjében. Az iPhone-ról böngésző twitterezőknél az áthúzott karika a zászló fölé került. Ezzel azt a hatást keltette, mintha egy különálló emoji lett volna.

Milyen hatása van a diszkriminációnak? Az LMBTQ közösség felének van tapasztalata depresszióval

A Stonewall és YouGov jelentése kimutatta, hogy az LMBTQ közösség tagjainak több mint fele (52 százaléka) tapasztalt depressziót az elmúlt évben, 61 százaléka szorongást. A tanulmány a diszkrimináció, zaklatás és gyűlölet bűncselekmények hatását vizsgálta az LMBTQ közösség tagjainak mentális egészségére. Több mint ötezer brit válaszát dolgozták fel. A vizsgálatot a The Telegraph vezette.

Képernyőfotók igazolták, hogy más platformokon is megjelent az áthúzott LMBTQ-zászló. Ahogy a DesignTaxi is kiemelte, például az Instagramot nézegetve is egyszerűen rábukkanhatunk.

No Title

No Description

Szerencsére később kiderült, az emoji valójában nem is egy emoji. Az Emojipedia Twitteren osztotta meg, hogy az áthúzott karikát ábrázoló szimbólum egyszerűen úgy van programozva, hogy az azt támogató eszközökön az előtte levő emojin jelenjen meg. Nem egy hivatalos emojiról beszélhetünk, hanem két karakter összemosásáról, ami bármelyik másik szimbólummal is reprodukálható.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból