A Queer Britain King's Crossban nyitja meg az LMBTQ+ múzeumot, amit a queer közösség múltjának, jelenének és jövőjének szenteltek.

A Queer Britain feltárja és megismeri a múlt, jelen és jövő történeteit

Idén tavasszal a Queer Britain egy történelmi helyet foglal el King’s Crossban, amely a jótékonysági Art Fund tulajdonában van. A teljesen akadálymentesített múzeum a Granary Square 2. földszintjén található, és a belépés ingyenes, a Queer Britain adományokat fogad el munkájának támogatására. Négy galériahelyiséggel, ajándékbolttal, valamint irodai helyiségekkel rendelkezik majd, amelyeket később oktatási és műhelyterek követnek majd, írja a Dazed.

Bár a szervezők egyelőre nem árulnak el részleteket konkrét kiállításokról és programokról, a múzeum ígéretet tesz arra, hogy „feltárja és megismerje a múlt, a jelen és a jövő történeteit, amelyekbe a queer közösség beleivódott”.

Az LMBTQ+ közösségek évtizedek óta kiáltanak ezért, és ez mindenkié lesz

 – mondja Joseph Galliano a Gay Times igazgatója, társalapítója és egykori szerkesztője a Dazednek.

„Azt akarom, hogy az emberek visszatekinthessenek, hogy jobban megértsék, kik ők ma, és hogyan jutottunk idáig – folytatja –, és hogy együtt mindannyian el tudjuk képzelni a lehető legjobb jövőt – ez pedig az LMBTQ+ embereket is jelenti, csakúgy, mint heteroszexuális társainkat.”

Az LMBTQ+ múzeum egy hely, ami segíthet jobban megérteni egymást

2018-ban Galliano szerette volna, ha a múzeum figyelme túlmutat a meleg férfiakon. „Ha a (fekete, ázsiai és etnikai kisebbséghez tartozó) emberekre, nőkre és transz emberek történeteire gondolunk, amelyek még a férfiak történeteinél is kisebb prioritást kaptak, akkor ez rengeteg elmondhatatlan anyag” – mondta . 

Galliano azt szerette volna, hogy a múzeum egy olyan hely legyen, ahová ellátogathat valaki a szülőjével, „hogy mindketten egy kicsit jobban megértsék egymást”.

(Az Egyesült Királyság első LMBTQ+ múzeumának megnyitása) hihetetlenül érzelmes, nagyrészt pozitív módon, különösen idősebb, queer emberként, tudván, hogy fogy az idő a szédítő változások időszakát átélt emberek történeteinek és meglátásainak megörökítésére

 – teszi hozzá Robert Taylor megbízott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet