LMBTQ Pride: Olyan 21 megható fotót gyűjtöttünk össze friss, azonos nemű házasokról, amik tuti az elevenedre tapintanak

A június az LMBTQ Pride hónapja. Az egyenlő bánásmód iránti küzdelem, a szerelem és a felszabadultság előtt nem is tiszteleghetnénk jobban, mint az alábbi esküvői fotókat felsorakoztatva.

A XX. század végére szerencsére, jogi elismertség ide vagy oda, az azonos neműek esküvői ceremóniái is egyre népszerűbbé váltak. Nem okozunk viszont meglepetést azzal, ha eláruljuk, az első nemzet, akik törvény által elismert hátteret is biztosítottak a szertartásnak, bizony, a hollandok voltak 2001-ben! Az azóta eltelt 16 évben a mélyföldiek hozzáállása példaként szolgált, és csúcsokat dönget a jogi egyenlőségről való gondolkodásban, a világ 22 országában vezették be a bejegyzett (regisztrált) élettársi kapcsolat intézményét, ami vagy csak nevében különbözik a házasságtól (például Egyesült Királyság, Málta), esetleg a házassághoz hasonló jogokat biztosít a feleknek. Hogy ezt mennyire jól tették, bizonyítsák a következő esküvői fotókon szereplő, boldogságtól sugárzó szerelmesek! És persze ünnepeljük velük együtt az LMBTQ Pride hónapját! Nálunk, Magyarországon pedig június utolsó napján veszi kezdetét a Budapest Pride.

Nézd meg Freddie Mercury és barátja közös képeit is, mert ugyan nem esküvőn készültek, de legalább annyira meghatóak azok is!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk