LMBTQ valóságshow indult a Channel 4-on

A brit Channel 4 új szintre emelte a valóságshow fogalmát. Legújabb realityje a Genderquake nevet viseli. A cím nyilvánvalóan utalás a gender témára (gender = kb. nemi szerepek), a quake pedig az angol rázkódik szóból ered, és az earthquake juthat róla eszünkbe, ami földrengést jelent.

A valóságshow hősei LMBTQ-emberek, akik beköltöznek egy gyönyörű vidéki házba, és többek között az identitásról, coming-outokról, a másság felvállalásáról, elfogadásról beszélgetnek. Minden más pont olyan, mint a többi realityben, ármánykodással, kiszavazással, hangos jelenetekkel.

Egyre több ember vallja magát valamely szexuális kisebbséghez tartozónak. A jelenségre Nagy-Britanniában is felfigyeltek. Tavaly az Office of National Statistics adatai szerint több mint 1 millió ember azonosította magát melegként, leszbikusként vagy biszexuálisként, a 16-24 évesek körében. Ez a drámaian megnövekedett szám fokozott láthatósághoz, de nem feltétlenül megértéshez vezetett. 

Genderquake is azt mutatja meg, hogy még az LMBTQ közösségen belül is milyen különbségek, nézeteltérések vannak.

Hiszen, ezeket az embereket ugyan összeköti egymással egy betűszó, de annak minden egyes betűje egészen más hátteret, eltérő tapasztalatokat, kihívásokat és viselkedésmódokat takar.

A Valóságshow Szereplői A Channel 4-On / Fotó: Twitter / Channel 4

El tudjátok képzelni, hogy valamelyik magyar csatornán LMBTQ valóságshow induljon?

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból