Indul a LocsoLive, ami összeköti a digitális világ lehetőségeit a hagyománnyal!

A kezdeményezéshez Lackfi János és Varró Dániel is csatlakozott, az ő locsolóverseiket is küldhetjük és fogadhatjuk a LocsoLive keretében.

Három vidéki idősebb urat, Jánost, Mihályt és Dezsőt kérte fel a Telekom arra, hogy a LocsoLive nevet viselő akciójuk keretében élőben jelentkezzenek be a vállalat Facebook-csatornáján és mondjanak locsolóverseket reggel 9 és 12 óra között. A kezdeményezéshez saját verseikkel csatlakoztak Lackfi János és Varró Dániel költők is, akiknek szintén meghallgathatjuk locsolóverseit az ex-vőfélyek előadásában.

Telekom Locsolive Szelfie
János, Mihály És Dezső Szelfiznek / Fotó: Telekom Magyarország

A LocsoLive-val az otthon kényelméből is „meglocsolható” lesz bárki: a videó alatt bejelölhetjük hölgyismerőseink Facebook-profilját, akiknek személyre szólóan mondják el a videó főhősei a nekik szánt verset.

Az így készült tartalmak azonnal bekerülnek egy külön galériába, így azokat már Húsvét délelőttjén továbboszthatja bárki.

A galériából nem csak a személyre szóló locsolóvers-videók, hanem univerzális üzenetek is elérhetőek és terjeszthetőek lesznek. Már holnaptól érdemes ellátogatni az oldalra azoknak, akik maguk szeretnék ápolni a hagyományt, de kreatív versek híján vannak és szeretnének felkészülni az ünnepekre.

LocsoLive #5 – Egyedi locsolóversek x Lackfi János I Telekom HU

Ha azt gondoltad egy költőnek könnyű dolga van a locsolással, akkor neked most még könnyebb lesz. Lackfi János költő a hagyományőrzés szolgálatába állította …

Az élő közvetítés Pilisből jelentkezik, a követők pedig nemcsak kevésbé ismert locsolóverseket küldhetnek és hallgathatnak, hanem érdekes információkat is megtudhatnak a környező régiók húsvéti hagyományairól.

A Telekomnak nem ez az első megmozdulása a húsvéti hagyományokat felelevenítő digitális megoldások terén. 2015-ben a mindössze 15 fős Lendvajakabfán a locsolókat nélkülözni kényszerülő asszonyokhoz a Telekom a 4G mobilhálózata segítségével a locsolóvíz és a jókívánságok egy drónra szerelt vödörből érkeztek, az internetezők az ország bármely pontjáról meg tudták locsolni őket.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból