A legendás ibizai üzlet, a Paula’s lelkületét eleveníti fel a Loewe legújabb kollekciójának darabjaiban. A spanyol világmárka a termékekből befolyó összeg egy jelentős részét a karanténban tanuló, nehéz helyzetű gyermekeknek adományozza. 

Újra Ibiza

Leugrani a Balatonra pár napra, kiruccanni a tengerpartra, élvezni a hullámok hűs érintését a bőrünkön, belemélyeszteni a forró homokba a lábujjainkat, érezni a naptej könnyed illatát. Minderre talán nem lesz lehetőségünk idén a koronavírus miatt. A spanyol világmárka, a Loewe azonban legújabb kollekciójával enyhíti a tengerpartok és strandok látványának égető hiányát. 

Loewe Paula Kampany2
A Paula’S Ibiza Kollekció / Fotó: Gray Sorrenti

A tengerparti nyaralások egyik befutó célállomása kétségkívül Ibiza. Azonban nemcsak a pihenni vágyóknak ad otthont, hanem itt üzemelt a legendás butik, a Paula’s is, ami megformálta a Fehér Sziget ikonikus bohém stílusát. Ugyan a ’90-es években az üzlet bezárt, annak lelkülete idén tovább él a Loewe új kollekciójában, a Paula’s Ibiza ruhatermékeiben, írja az i-D Vice. 

Színes és életvidám

Armin Heinemann és Stuart Rudnick, a Paula’s alapítóinak ikonikus mintái nem merülhetnek feledésbe. A 2017 óta évente újabb kollekciókat bemutató Loewe nem mehetett el szó nélkül a két üzletvezető munkássága mellett.

Loewe Paula Kampany
A Paula’S Ibiza Kollekció / Fotó: Gray Sorrenti

A természetes világból ihletet merítő, valamint a híres kaleidoszkóp minták mind visszaköszönnek a legújabb termékeiken. Ha ennél egyedibb, extravagánsabb darabokra vágyunk, válogathatunk a korallok közt úszkáló sellőkkel borított ruhákból vagy a vízililiomok közt evickélő aranyhalakkal népesített capri nadrágokból, szoknyákból és bikinikből. 

A Stranger Things Charlie Heatonja a Loewe címlapján rúzsozza magát

A brit színészt, Charlie Heatont a híres divatfotós, Steven Meisel kapta lencsevégre a Loewe SS20 férfidivat kampányához. A fotón Heaton a színpadra lépés előtti pillanatot imitálja. Arcán egy rúzsfoltot húzott, miközben magát nézi a tükörben, öltözete egy sima fehér atléta és fehér nadrág. Egyszerű kép, mégis nehéz levenni róla a szemünket.

A kampányfotók Új-Delhi eldugott utcáin lettek megörökítve, amik nemcsak a Paula’s világát tárják fel újra, de betekintést engednek a város kevésbé ismert pontjaiba is. Magasban szaltózó srácok, a sarkon beforduló, színes tuk-tuk, rollerező és tetőkön BMX-ező fiatalok a színes, életvidám helyeken. Egyedi, sokszínű fotókról van szó, amikben egyszerre áll meg és mozdul tovább az idő.

A felvételek azonban megközelítőleg sem hasonlítanak a jelenlegi Új-Delhire, vagy bármely más országra, annak lakosaira. 

Mindenesetre úgy tűnik, a fényképek némi mentsvárat biztosítanak a befogadók számára. És persze a karanténban tanuló, nehéz helyzetű gyerekeknek is. A kollekció termékeiből befolyó összegből ugyanis ruhadarabonként 40 eurót, azaz 14 ezer forintot adományoz a Loewe a kevésbé kiváltságos sorsú, a koronavírusban sok nehézséggel küzdő diákok számára. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet