A Superman-univerzumhoz tartozó Lois Lane-képregény reflektál a menekültválságra

A DC új, Superman-univerzum sorozata jövő héten indul, amelyböl az ikonikus riporter Lois Lane önálló kalandjait ismerhetjük meg, írja a The Hollywood Reporter.

Ha a szuperember távol van a Kent-ház egyetlen tagjától, aki keresztes harcot vív az igazságért és Amerikáért. Előfordul, hogy Lois Lane is nagyobb célokért küzd (és keményen odacsap), akárcsak a szuperképességű férje. A jövő héten debütál Lois Lane különálló kalandjaira épülő képregénysorozat.

lois lane képregény
Lois Lane ha kell egyedül is száll az igazságtalanság ellen / Kép: DC

Az új, Greg Rucka és Mike Perkins által készített 12 részes Lois Lane-széria tükröt tart az amerikai határon zajló eseményekre, mégpedig azzal kapcsolatban, ahogy az áthaladó menekülteket kezelik és bebörtönözik. A képregények világában Lois Lane a legikonikusabb riporter – és a legfélelmetesebb is –, aki azt csinálja, amihez a legjobban ért: felkutatja a történések mögött rejlő igazságot.

Superman 80 éves – Egy véletlennek köszönhetően született meg a képregényhős

1938-ban a debütáló kiadvány 10 centbe került. Ugyanez 2014-ben egy eBay-árverésen 3,2 millió dollárért kelt el. Ez a képregényért valaha fizetett legmagasabb vételár. Becslések szerint az első kiadásból mindösszesen 50-100 eredeti példány létezik. Superman karakterét eredetileg Jerry Siegel találta ki 1933-ban, a Superman uralkodása ( The Reign of the Superman) című novellájában, amit barátja, Joe Shuster illusztrált.

Lois Lane a DC univerzumának képregényvonalon történő kibővítése, e hónapban várható még további, olyan 12 részes képregény megjelenés is.

via GIPHY

A képregény július 3-tól lesz elérhető a boltokban és digitális formában egyaránt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból