Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével készített a HVG interjút, amelyben többek között szó esik a Lokál című kormányközeli napilap szerződéséről is.

Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterrel készített interjút a HVG. A számos fővárosi téma mellett egyik sarkalatos pont a Lokál volt, amely a kormánymédia egyik fontos eleme.

Karácsony Gergely arra a kérdésre, hogy mikor mondják föl a Lokállal kötött szerződést, elmondta, hogy ez már meg is történt: „már ketyeg a 180 napos felmondási idő.”

Lokál Napilap Fővárosi Szerződés Felbontása
Lokál Napilap A Fővárosi Aluljárókban

A főpolgármester ezután ironikusan hozzátette, hogy ha a lap valamiért nem akarná, hogy előbb felbontsák a vele kötött szerződést, akkor „lehet, élünk a jogunkkal, és jó kis cikkeket írunk a lapba. Rendkívül szórakoztató tartalmak lesznek.”

Az újságíró ezután visszakérdezett, hogy Karácsony milyen tartalmakra gondol: netán beleírnák az újságba, hogy hazudik a lap? Erre Karácsony egy „naná”-val felelt.

A HVG ezután rákérdezett arra is, hogy „csak az aluljárókból tiltják-e ki a Lokált, vagy a közterületekről is”.

A Ripost és az Origo főszerkesztőjét behívták büntetőügyi kihallgatásra

A Momentum Mozgalom és Donáth Anna európai uniós képviselő, a párt elnökségi tagja a Facebookon arról számolt be szombaton, hogy egy bírósági döntés nyomán várhatóan tanúként hallgatják meg Ómolnár Miklóst, a ripost.hu és a Ripost újság főszerkesztőjét, illetve Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét abban a büntetőügyben, ami rágalmazás indult a KESMA említett médiatermékei ellen.

Erre Karácsony így felelt:

„Annyi történik, hogy elvesszük a kiváltságaikat, amit politikai alapon kaptak, és ami se korábban, se ezután nem járhat senkinek. A közterületen engedély alapján legnagyobb hülyeséget is osztogathatja bárki, ha van, aki elveszi.”

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet