Ilyen a férfidivat dizájnnyelve – Jön az Invisible Men, a legnagyobb férfidivat kiállítása

A Westminsteri Egyetemen tartják ősszel az Invisible Men ruhakiállítást, írja a Dazed. A bemutatók során az Alexander McQueen, az Adidas és a Vivienen Westwood prezentálja az új kollekcióikat.

Október 21-től november 24-ig tekinthető meg Londonban valamennyi világhírű ruhamárka új kollekciója az Invisible Men kiállításon. A Westminster Menswear Archive szerint ez lesz Egyesült Királyság legnagyobb összefüggő férfidivat kiállítása.

invisible men ruhakiállítás london
Darabok az Alexander McQueen kollekcióból / Fotó: Fashionista

Az eseményen tizenkét szektoron át ismerhetjük meg közelebbről a férfidivat dizájnnyelvét, ami főként alkalmi viseletekből áll (technikus, katonai, üzleti stb.). A kiállított ruhák mögött többek között az Alexander McQueen, az Adidas, az A-COLD-WALL* és a Vivienne Westwood tervezői állnak majd.

Livity Warrior: Egy ruhamárka, amely a szeretet erejével mond nemet a pénzorientált világnak

A Sziget minden évben elhozza a legmenőbb fellépőket, akik különböző stílusban, más-más műfajnak hódolva ragadják meg a mikrofont. Néha azonban érdemes pár pillantást vetni a színpad mellett zajló programokra is. A Nagyszínpad közelében, a Határok nélküli sátraknál kapott helyet többek között a One love – Afro-Latin-Reggae Falu is, ahol az afrikai kultúra szerelmesei és a Bob Marley-rajongók találhatnak új otthonra.

A szervezők weboldalán az olvasható, hogy a kiállítás a férfidivat nyelvi fejlődését mutatja be. Ez az idővonala annak, hogyan jutott el a szinte már fetisiszta tálalásig az üzletitől a sportviseletekig.

craig green invisible men kiállítás
Craig Green darabjai / Fotó: Hunger TV

A kollekciók a Westminsteri Egyetemen tekinthetők meg.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból