Péntek délután újabb terrortámadás rázta meg a londoniakat, egy férfi késsel támadt a járókelőkre a London Bridge-en. Mint kiderült a Facebook-bejegyzéséből, Ágoston László operaénekes is az eset során ott tartózkodott.

Ágoston László operaénekes, blogger is a London Bridge-en tartózkodott pénteken délután, amikor egy férfi késsel támadt a hídon sétáló járókelőkre – szúrta ki a Facebookon a Magyar Hang. A támadót előbb civilek próbálták megfékezni, majd lelőtték a rendőrök.

Járókelők a londoni késeléses terrortámadás során / Fotó: Getty Images

Az operaénekes azt írta a posztjában, hogy először csak azt látta, fut a tömeg, így futott ő is velük. “Nem volt kedvem kérdezősködni” – írta. Ágoston több emberrel együtt berohant egy irodaházba, amit aztán a biztonságiak rájuk is zártak nem sokkal később.

A bezárt épületben kezdenek el futni az emberek. A BEZÁRT épületben, ahol nincs hová… Valahogy egy lift elé kerülünk. Én úgy döntök, ha mindenki liftezik, nekem jó lesz a lépcsőház… keresek valami búvóhelyet. Ekkor hívom fel katona barátomat suttogva, tippekért

– írta bejegyzésében Ágoston László operaénekes.

Ágoston László

Mondd, mit kell tenni, ha terrortámadás közepén vagyok? – Hülyéske… dsz. – Nem. Te katona vagy, gondoltam van ötleted. Egy lépcsőházban állok és próbálok bejutni az irodaház valamelyik irodájába. Sikerült telibe beleszaladnom a london bridge-i támadásba. Először csak azt láttam, hogy fut a tömeg, szóval futottam én is velük.

Hozzátette, minden ajtó zárva volt minden emeleten, síró női hang hallatszott körülötte. Később valaki bevitte egy irodába, és utánuk ment Ágoston. A bejegyzést követően 20 percig még mindig az irodában tartózkodott a magyar operaénekes, nem mert kimenni. Egy ismeretlen, fiatal gyermek is vele volt, akinek szerzett Legót. Egy későbbi bejegyzésében kiderült, a “kissrác látta a támadást, és azért volt nagyon megrémülve.”

Az egyelőre nem derült ki Ágoston poszjaiból, hogy végül kiengedték-e őket az irodaházból, de Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője azt mondta nemrég, hogy a nyomozók folytatják a környék aprólékos átkutatását, és a nagy kiterjedésű lezárások várhatóan hosszabb ideig érvényben maradnak.

Sky News úgy tudja, hogy az egyik sérült meghalt.