Követem Közélet Magyar operaénekes is ott volt a hídon a londoni...

Magyar operaénekes is ott volt a hídon a londoni terrortámadás során

Péntek délután újabb terrortámadás rázta meg a londoniakat, egy férfi késsel támadt a járókelőkre a London Bridge-en. Mint kiderült a Facebook-bejegyzéséből, Ágoston László operaénekes is az eset során ott tartózkodott.

- Advertisement -

Ágoston László operaénekes, blogger is a London Bridge-en tartózkodott pénteken délután, amikor egy férfi késsel támadt a hídon sétáló járókelőkre – szúrta ki a Facebookon a Magyar Hang. A támadót előbb civilek próbálták megfékezni, majd lelőtték a rendőrök.

Járókelők a londoni késeléses terrortámadás során / Fotó: Getty Images

Az operaénekes azt írta a posztjában, hogy először csak azt látta, fut a tömeg, így futott ő is velük. “Nem volt kedvem kérdezősködni” – írta. Ágoston több emberrel együtt berohant egy irodaházba, amit aztán a biztonságiak rájuk is zártak nem sokkal később.

A bezárt épületben kezdenek el futni az emberek. A BEZÁRT épületben, ahol nincs hová… Valahogy egy lift elé kerülünk. Én úgy döntök, ha mindenki liftezik, nekem jó lesz a lépcsőház… keresek valami búvóhelyet. Ekkor hívom fel katona barátomat suttogva, tippekért

– írta bejegyzésében Ágoston László operaénekes.

Ágoston László

Mondd, mit kell tenni, ha terrortámadás közepén vagyok? – Hülyéske… dsz. – Nem. Te katona vagy, gondoltam van ötleted. Egy lépcsőházban állok és próbálok bejutni az irodaház valamelyik irodájába. Sikerült telibe beleszaladnom a london bridge-i támadásba. Először csak azt láttam, hogy fut a tömeg, szóval futottam én is velük.

Hozzátette, minden ajtó zárva volt minden emeleten, síró női hang hallatszott körülötte. Később valaki bevitte egy irodába, és utánuk ment Ágoston. A bejegyzést követően 20 percig még mindig az irodában tartózkodott a magyar operaénekes, nem mert kimenni. Egy ismeretlen, fiatal gyermek is vele volt, akinek szerzett Legót. Egy későbbi bejegyzésében kiderült, a “kissrác látta a támadást, és azért volt nagyon megrémülve.”

Az egyelőre nem derült ki Ágoston poszjaiból, hogy végül kiengedték-e őket az irodaházból, de Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője azt mondta nemrég, hogy a nyomozók folytatják a környék aprólékos átkutatását, és a nagy kiterjedésű lezárások várhatóan hosszabb ideig érvényben maradnak.

Sky News úgy tudja, hogy az egyik sérült meghalt.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Így néznek ki a ’90-es és 2000-es évek popikonjai

Kíváncsi vagy, mennyit változtak kedvenc zenészeid az elmúlt évtizedekben?

Ők a legadakozóbb világsztárok, akik nem jachtokra és gyémántokra költik a vagyonukat, hanem a világ megmentésére

Klímavédelem? Emberi jogok? Oktatás vagy vezetékes víz- és csatornahálózat kiépítése a fejlődő országokban? Mutatjuk, hogy mely ügyeket kik karolták fel a leghíresebb sztárok közül.

David Attenborough figyelmeztet: „Túlterheltük a Földet”

A 93 éves természettudós és dokumentumfilmes aktívabb, mint valaha: a tavalyi két dokumentumfilmje idén áprilisban ismét a klímakatasztrófára figyelmeztet.

Nem mindegy, hogyan adagolod a vitaminokat

A téli időszakban kiemelten fontos a megfelelő vitaminbevitel, de nem mindegy, hogyan.

Megjelent King Krule új albuma, a Man Alive!, amihez kijött a klip is

A negyedik stúdiólemez első videóklipjét maga rendezte Krule.

ez is érdekeltéged
<3