Péntek délután újabb terrortámadás rázta meg a londoniakat, egy férfi késsel támadt a járókelőkre a London Bridge-en. Mint kiderült a Facebook-bejegyzéséből, Ágoston László operaénekes is az eset során ott tartózkodott.

Ágoston László operaénekes, blogger is a London Bridge-en tartózkodott pénteken délután, amikor egy férfi késsel támadt a hídon sétáló járókelőkre – szúrta ki a Facebookon a Magyar Hang. A támadót előbb civilek próbálták megfékezni, majd lelőtték a rendőrök.

Késelés Londonban Londoni Terrortámadás Ágoston László Magyra Operaénekes
Járókelők A Londoni Késeléses Terrortámadás Során / Fotó: Getty Images

Az operaénekes azt írta a posztjában, hogy először csak azt látta, fut a tömeg, így futott ő is velük. “Nem volt kedvem kérdezősködni” – írta. Ágoston több emberrel együtt berohant egy irodaházba, amit aztán a biztonságiak rájuk is zártak nem sokkal később.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A bezárt épületben kezdenek el futni az emberek. A BEZÁRT épületben, ahol nincs hová… Valahogy egy lift elé kerülünk. Én úgy döntök, ha mindenki liftezik, nekem jó lesz a lépcsőház… keresek valami búvóhelyet. Ekkor hívom fel katona barátomat suttogva, tippekért[/perfectpullquote]

– írta bejegyzésében Ágoston László operaénekes.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Hozzátette, minden ajtó zárva volt minden emeleten, síró női hang hallatszott körülötte. Később valaki bevitte egy irodába, és utánuk ment Ágoston. A bejegyzést követően 20 percig még mindig az irodában tartózkodott a magyar operaénekes, nem mert kimenni. Egy ismeretlen, fiatal gyermek is vele volt, akinek szerzett Legót. Egy későbbi bejegyzésében kiderült, a “kissrác látta a támadást, és azért volt nagyon megrémülve.”

Az egyelőre nem derült ki Ágoston poszjaiból, hogy végül kiengedték-e őket az irodaházból, de Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője azt mondta nemrég, hogy a nyomozók folytatják a környék aprólékos átkutatását, és a nagy kiterjedésű lezárások várhatóan hosszabb ideig érvényben maradnak.

Sky News úgy tudja, hogy az egyik sérült meghalt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk