Azzal vádolják Lori Loughlin színésznőt, hogy megvesztegett egy egyetemet, hogy bekerülhessen a lánya. Azonban a bíróságnak kétségei támadtak.

A védelem stratégiát változtatott

Lori Loughlin színésznőt azzal vádolják, hogy megvesztegett egy egyetemet azért, hogy a lánya bekerülhessen. Hasonló vádak miatt került börtönbe a Született feleségek sztárja, Felicity Huffman is.

Lori Loughlin Bírosag
Lori Loughlin Színésznő A Bíróságra Tart / Fotó: Radaronline

A bíró Lori Loughlin egyetemi ügyében azt mondta pénteken, hogy a védelem által felvonultatott érvek összezavarták, ezért szóbeli eligazítást kért az ügyészektől, írja a Variety.

Loughlin ügyvédei arra kérték a bírót, hogy ejtse az ügyet, azzal érvelnek, hogy a szövetségi ügynökök nyomást gyakoroltak a tanúra, Rick Singerre, hogy vádolja meg bűncselekménnyel a szülőket. A védelem Singer jegyzeteiből idézett, ami szerint az ügynök egy felvételen arra kérte, hogy ferdítse el az igazságot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A bíróság Singer októberi jegyzeteiben szereplő állításait komolynak és zavarba ejtőnek ítélte meg. Míg a kormányügynökök megengedhetik maguknak, hogy a nyomozás során felkészítsék a tanúkat, de arra nincsen felhatalmazásuk, hogy bűncselekményt kövessenek el[/perfectpullquote]

– írta Nathaniel Gorton bíró.

A bíróság utasította az ügyészséget

Loughlin és a férje, Mossimo Giannulli vesztegetéssel csalással és pénzmosás vádjával néznek szembe, hiszen 500 ezer dollár fizettek azért, hogy lányukat felvegyék a Dél-Kaliforniai Egyetemre (University of Southern California). A tárgyalásuk októberben várható.

A védelem szerint a pár abban a tudatban volt, hogy egy jogszerű adományt adnak az iskola részére, de a kormányügynökök arra készítették fel Singert, hogy ne fogadja el ezt a magyarázatot a rögzített hívások során.

Az ügyészség viszont azt állította, hogy a bizonyítékok teljes egészében azt mutatják, a pár tisztában volt azzal, hogy csalásban vesznek részt. A bíróság utasította az ügyészeket, hogy válaszolják meg a felmerült kérdéseket a tanú befolyásolásával kapcsolatban.

Harvey Weinsteint újabb nemi erőszakkal vádolják

A Miramax egykori feje jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti egy New York állambeli börtönben, de hamarosan ismét bíróság elé áll majd, ezúttal Los Angelesben. Eredetileg két rendbeli nemi erőszak és két rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény miatt kellett volna bíróság elé állni.

Az egyetemi vesztegetés ügyében az FBI és az IRS végzett nyomozást.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet