Elhunyt Lőrincz Sándor, a ’90-es évek legfontosabb hardcore zenekar, az A.M.D gitárosa

Elhunyt Lőrincz Sándor, az A. M. D. (Anti Military Demonstration) gitárosa. A halálának oka egyelőre ismeretlen.

Lőrincz Sándor halálhírét a zenekar közölte vasárnap a hivatalos Facebook-oldalukon. A gitáros 52 éves korában hunyt el.

Lőrincz Sándor Amd Zenekar
Lőrincz Sándor, Az A.m.d. Zenekar Gitárosa

Lőrincz Sándor 1990 nyarán csatlakozott a három éve alapított A. M. D zenekarba. Az ismert Ne vonulj be kazettán már ő gitározott, valamint az első hivatalos nagylemezükön, az A háború borzalmai sőt még rosszabbon is.

Nem az A.M.D. volt az első legendás banda, amiben játszott. Korábban a Trottel, a Marina Revue és a Qss együttesekben is megfordult.

A zenekar 1991-es nagylemeze, a magyar hardcore egyik klasszikus kiadványa, ami magánkiadásban jelent meg. A gyártott mennyiség legnagyobb részét külföldön adták el. Ennek oka, hogy ma már nagyon nehéz beszerezni, a Trottel Records tavaly ősszel újra kiadta vinylen.

Te mit hívsz ma undergroundnak? – Vélemény / ContextUs

Miért érdemes foglalkozni a számtalan irányzatot, alstílust magába foglaló undergrounddal? Miért kell egyáltalán különbséget tenni a mainstream és a szubkultúra között? Az első kérdés esetében azért, mert, habár az underground önmagában tényleg nem mond semmi konkrétat, mégis egy olyan elemre mutat rá, a közvetítés, szerveződés olyan módjára, amelyik mindegyik alkategóriájára jellemző.

A Lángoló Gitárok szerint Lőrincz Sándor az utóbbi években addiktológusként segítette a függőségüktől megtisztulni vágyókat. Mint ismert, korábban neki is drogproblémái voltak, 2012-ben már arról beszélt, hogy sikerült legyőznie a függőséget. Ferenczy Sándor “Sotár” 1994-ben drogtúladagolásban veszítette életét.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk