Egy kanadai férfi tizenhat barátját perli, mivel évekig együtt lottóztak, de mikor megnyerték a főnyereményt, neki nem adtak belőle.

Philip Tsotsos pizzafutárként dolgozik, de korábban egy autóalkatrész-kereskedő cégnél foglalkoztatták, itt barátkozott össze kollégáival, akikkel elkezdtek közösen lottózni, írja24.hu

Gyakran találkozott régi barátaival, és a közös lottózás szokását még évekig folytatták. A férfi még pizzát is gyakran szállított a társaságnak, akiktől 2021 októberi fuvarkor sem fogadott el pénzt. Aztán nagy meglepetés érte, mert mikor hazaért, a közösségi médián meglátott egy fotót a társaság egyik tagjáról, aki egy lottónyereményt jelző csekket tartott a kezében. 

A képen pedig az szerepelt, hogy egy tizenhat fős csapat nyerte az egymillió kanadai dolláros (280 millió forint) főnyereményt. Tsotsos lett volna a tizenhetedik. Mint kiderült, azért hagyták ki a nyereményből, mert harminc dollár mínuszban volt a lottózásra szánt összeg rá eső részével. 

A férfi bíróságra viszi az ügyet, ugyanis állítása szerint a közös lottózás hitelrendszerben működött, többször előfordult már, hogy valaki nem azonnal fizette ki a szelvényeket, de ő mindig rendezte a tartozását. Üzenetváltással is bizonyítja állítását, a csoportszervező arra kérte, hogy fizesse ki tartozását, és tegyen hozzá plusz 10 dollárt, hogy továbbra is együtt lottózhasson velük. Erre a futár azt mondta, még a héten oda tudja adni a pénzt, „vagy csak vegyük ki a nyereményünkből, ha úgy alakul”. A szervező pedig még viccelődött is azzal, hogy magas kamatot fog számolni neki.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet