Egy 60 éves férfi azt állítja, hogy megnyerte a jackpotot, de a lottózó dolgozója ellopta a nyereményét.

Peter Rhodes 2019 októberében ment el egy londoni lottózóba, hogy megnézze, nyert-e a szelvénye. Állítása szerint a 6,5 millió fontos (kb. 3 milliárd forintos) főnyeremény volt az övé, de mégsem kapta meg, írja a 24.hu.

Rhodes szerint a gép olyan hangot adott ki, mint amikor nyer valamit, és az alkalmazott nem akarta visszaadni neki a szelvényét, pedig ekkor még azt se tudta, mekkora összegről van szó.

Kértem vissza a szelvényemet, mire három lépést tett jobbra és a pult alá tette. Áthajoltam és láttam vagy 80 jegyet a pult alatt. Egyet felkapott és fizetett nekem 11,40-et

– mondta a férfi, majd hozzáttette, a dolgozó próbálta meggyőzni, hogy az az ő jegye, de ő tudja, hogy nem az volt. “Tudom, hogy nem az volt, mert én az enyémet kétszer összehajtottam, és beraktam a pénztárcámba, ez meg lapos volt.”

A férfi kikereste a szelvény számláját, amin a számok is rajta voltak, és telefonon kereste a Szerencsejáték Zrt. brit megfelelőjét, és telefonon megerősítették, hogy a szelvény 6,5 millió fontot ér. Azonban a visszaélésekkel foglalkozó csapat ezután felkereste, hogy nem fizetik ki neki kétszer az összeget, ugyanis a nyereményt már valaki igényelte előtte.

De a lottózóban, ahol a férfi állítása szerint ellopták a nyereményét, nem igényelték az összeget.

Rhodes a rendőrséggel is felvette már a kapcsolatot, és ügyvédet is fogadott. Jogi lépéseket akar tenni a cég ellen, mondván “ez egy életre szóló pénzösszeg. Nem tőlem lopták el. A gyerekeim jövőjét lopták meg. Ez a pénz nekik járt”. A rendőrség nem nyomoz, mivel nincsen nyoma a csalásnak.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet