Hirdetés
Kezdőlap Követem Élet + Stílus Louis Theroux következő filmjében az étkezési zavarok játszanak főszerepet

Louis Theroux következő filmjében az étkezési zavarok játszanak főszerepet

A Talking To Anorexiában a rendező a betegség legmélyére ás le.

Hirdetés

Louis Theroux jelelegi dokumentumfilm sorozatában, a Dark Statesben a pusztító emberi valóságot veszi lencsevégre. Ilyenek például a szexkereskedelem, heroinfüggőség, gyilkosság, mindezt három amerikai városban dokumentálja. Nemrég jelentették be, Theroux új projektje a hónap végén érkezik hozzánk, ahol az étkezési zavarok bonyolult erdejébe kalauzol majd minket.

A BBC nyilatkozatából kiderül, hogy a rendező a St. Ann Kórházat és a Vincent Square Klinikát látogatja majd meg Londonban, ugyanis ez a két legnagyobb, étkezési zavarok kezelésére specifikálódott ellátó egység. Különböző stádiumú, korú és hátterű betegek sorsát kísérhetjük majd végig a képernyőn.

A doku jegyzi a páciens rutinját, mint a súlymérés, terápiák, majd az időrendhez kötött étkezés, és ahogy ezeken keresztül küzdenek a problémáikkal.

Nyers betekintést nyerhetünk a betegségekbe, csak úgy, mint az egyén és a társaság összeadódó szenvedéseibe.

Az anorexia a leghalálosabb mentális betegség az Egyesült Királyság területén. 250 nőből egyet érint az élete bármely szakaszában. Nem csak Therouxot mozgatta meg a téma filmvilágban, idén Lily Collins főszereplésével a To The Bone is hasonló témakört boncolgatott. Az Oversadowed egy szintén megérintő történet egy tinédzserről, aki a betegsége legmélyebb bugyraiba száll alá.

Louis Theroux: Talking to Anorexia a BBC Two-n lesz elérhető Október 29-én.

Hirdetés