Hallottunk már döbbenetes sztorikat arról, hogy rajongók mit meg nem tesznek piedesztálra emelt kedvenceikről, de mindent túlszárnyalt a lány, aki kiakasztotta Lorde albumát a Louvre múzeumba.

Lorde Melodrama albuma művészi alkotássá vált, még ha csak egy pillanatra is. 

Egy mestermű az őt megillető helyen. Elvittem egy téren és időn átívelő utazásra az reneszánsztól a modern művészetekig. 

Írta Nina Richard egy Twitter bejegyzésben. Richard rögtön ezután közelebbről is megismerkedett a múzeum biztonsági rendszerével, mert az őrök szinte azonnal észrevették és üldözni kezdték. Az ötletet a Melodrama albumon található Louvre c. szám adta, ami kétség kívül az egyik legsikeresebb trekk a fiatal énekesnő kiadványáról. 

Maga a borító egy brooklyni művész, Sam McKinniss keze munkáját dicséri. Egy Voguenak adott interjúban McKinniss kifejtette, hogy a festmény egy olyan tinédzserkori állapotot hivatott el ábrázolni, amikor az ember tele van vágyakkal és ábrándokkal a jövője felé, és tulajdonképpen a nyughatatlanság és a fiatalság sokszínűsége jelenik meg a képen ami olyan érzés, mintha szuper erőnk lenne.

/ Fotó: Pitchfork

A zenész korábban az utóbbi két vad évének dedikálta az albumát, az egyedüllétnek, és minden velejárójának.