Nézem Képzőművészet A Louvre VR-ral távolítja el a Mona Lisa és...

A Louvre VR-ral távolítja el a Mona Lisa és a látogatók közötti golyóálló üveget

Promóció

A Louvre múzeum új Mona Lisa-kiállításán úgy csodálhatjuk meg Leonardo da Vinci munkáját, mint azelőtt soha, írja a DesignTaxi.

Promóció
- Advertisement -

A festményt, népszerűségéből fakadóan, mindig is korlát és golyóálló üveg védelmezte a látogatóktól. Most a Mona Lisa: Beyond The Glass-kiállításon egy VR-szemüveggel olyan közelségben csodálhatjuk meg az alkotást, mint még soha.

Kiderült, mi lehet az oka Mona Lisa mosolyának különlegességének

A Londoni Egyetem Szent György orvosi karán dolgozó Lucia Ricciardi és két kollégája, Luca Marsili (Cincinnati Egyetem) és Matteo Bologna (La Sapienza Egyetem) első lépésben egy függőleges vonallal megfelezték Mona Lisa száját és a két oldalt tükrözték, így kétféle szájat kaptak – írja a Medicalxpress.com.

A látogatók a virtuális valóság segítségével beléphetnek egy virtuális térbe, ahol érintkezhetnek a festménnyel a védelmező üveg mögött. A Louvre a HTC VIVE Arts segítségével keltette életre a kiállítást, ami azt ígéri, új részleteket oszt meg az érdeklődőkkel a rejtélyes alkotásról és a rajta szereplő nőről.

A Mona Lisa: Beyond The Glass-kiállításon egy VR-szemüveggel olyan közelségben csodálhatjuk meg az alkotást, mint még soha. / Fotó: The Australian

A Vincent Delieuvin és Louis Frank által szervezett kiállítás a legnagyobb események egyikének ígérkezik, amely Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulójára emlékezik. Azok, akik nem tudnak Párizsba látogatni, de rendelkeznek VR-szemüveggel, szintén átélhetik a különleges élményt a HTC digitális szolgáltatása segítségével.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3