A Louvre VR-ral távolítja el a Mona Lisa és a látogatók közötti golyóálló üveget

A Louvre múzeum új Mona Lisa-kiállításán úgy csodálhatjuk meg Leonardo da Vinci munkáját, mint azelőtt soha, írja a DesignTaxi.

A festményt, népszerűségéből fakadóan, mindig is korlát és golyóálló üveg védelmezte a látogatóktól. Most a Mona Lisa: Beyond The Glass-kiállításon egy VR-szemüveggel olyan közelségben csodálhatjuk meg az alkotást, mint még soha.

Kiderült, mi lehet az oka Mona Lisa mosolyának különlegességének

A Londoni Egyetem Szent György orvosi karán dolgozó Lucia Ricciardi és két kollégája, Luca Marsili (Cincinnati Egyetem) és Matteo Bologna (La Sapienza Egyetem) első lépésben egy függőleges vonallal megfelezték Mona Lisa száját és a két oldalt tükrözték, így kétféle szájat kaptak – írja a Medicalxpress.com.

A látogatók a virtuális valóság segítségével beléphetnek egy virtuális térbe, ahol érintkezhetnek a festménnyel a védelmező üveg mögött. A Louvre a HTC VIVE Arts segítségével keltette életre a kiállítást, ami azt ígéri, új részleteket oszt meg az érdeklődőkkel a rejtélyes alkotásról és a rajta szereplő nőről.

Mona Lisa Leonardo da Vinci Mona Lisa Beyond the glass Louvre VR virtuális valóság Mona Lisa VR
A Mona Lisa: Beyond The Glass-kiállításon egy VR-szemüveggel olyan közelségben csodálhatjuk meg az alkotást, mint még soha. / Fotó: The Australian

A Vincent Delieuvin és Louis Frank által szervezett kiállítás a legnagyobb események egyikének ígérkezik, amely Leonardo da Vinci halálának ötszázadik évfordulójára emlékezik. Azok, akik nem tudnak Párizsba látogatni, de rendelkeznek VR-szemüveggel, szintén átélhetik a különleges élményt a HTC digitális szolgáltatása segítségével.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból