Lovakat ment a lángokból a Batman vs. Superman kaszkadőre

A Kaliforniában tomboló tűzvész elől fejvesztve menekülnek az emberek, gyakran háziállataikat is hátrahagyva.

Állattartók és tenyésztők fogtak össze önkéntes alapon, hogy kiszabadítsák és megmentsék a régióban rekedt lovakat.

Ardeshir Radpour kaszkadőr is csatlakozott az önkéntes állatmentőkhöz, egy hat ló elszállítására alkalmas utánfutóval felszerelkezve.

Tragédia a Westworld forgatási helyszínén, már huszonöt áldozattál járt

A Paramount Ranch vadnyugat témájú park számos film és sorozat helyszínéül szolgált. Itt forgatták a Nancy ül a fűbent, az A mentalistát, rengeteg klasszikus filmet, és az HBO híres sorozatát, a Westworld öt is. A kutatócsapat nem Pompeii-ben, hanem Herculaneumban vizsgálódott, ez a város jómódúbb volt annak idején, de egy kicsit közelebb is feküdt a tűzhányóhoz, így a pusztítás is nagyobb volt.

Ardeshir korábban olyan filmekben vállalt rizikós jeleneteket, mint a Westworld sorozat, a Batman Superman ellen, vagy az Amerikai mesterlövész. Most igazán éles helyzetben tehette próbára magát a kiváló kaszkadőr. Ardeshir hobbija a lovaspóló, a mentés során nagy hasznát vehette lovagló tudásának is.

ardeshir imdb
Ardeshir Radpour kaszkadőr / IMDb

Radpour tucatnyi lovat mentett meg két fuvarral, viszont miután a hatóságok lezárták az utakat, már nem tudott többé visszamenni a tűzvész sújtotta területre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az emberek hívtak, de nem volt már út, amin eljuthattam volna oda[/perfectpullquote]

– nyilatkozta elkeseredetten Radpour.

Az egyik ranch tulajdosa arról panaszkodott, hogy a tűz olyan gyorsan terjed, hogy egyszerűen nincs idejük megmenteni a bajba jutott lovakat. Viszont, azokat az állatokat, amelyek szerencsésen túlélik a tűzvészt, minél hamarabb be kell fogni.

Nemcsak lovak vannak kitéve a halálos lángoknak, hanem rengetek egyéb háziállat is. A lovak mellett, macskákat és sertéseket is mentettek a térségből a hős állatbarátok.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból