Tizennégy zenekart támogat Lovasi András

A Lovasi András által kiírt lehetőségre pályázni lehetett, összesen 376 hanganyag érkezett be.

Tizennégy zenekart támogat

Ahogyan arról a ContextUs is beszámolt a raktárkoncert-projektet a kormány találta ki a fesztiválszezon elúszása miatt koncert nélkül maradt zenészek támogatására. Bár a koncertező zenekarok kiemelkedő gázsit kaptak, több ismert zenész lemondott a fizetéséről. Lovasi András pályakezdő zenekarok stúdiófelvételeit finanszírozza raktárkoncertes támogatási összegéből.

A Kiscsillag frontembere a csapata raktárkoncertjéért kapott egymillió forintból támogatja induló zenekarok felvételét saját stúdiójában, az LA Gardensben – közölte a menedzsment az MTI-vel. A nyertesek: a Gidmin’Rém, a Bajdázó, Temesi Blanka, az Abigél, a Meteo, a Whatevers, a Sauropoda, ABEL marton nagy, a Kontraszt, a Kései kitérő, Fodor Dávid, a Hold utca, a Rekamié és a Legbelsőkör.

A szellemes hanganyagokat díjazták

A kiírt lehetőségre pályázni lehetett, összesen 376 hanganyag érkezett be. A pályaművek feldolgozása másfél hónapot vett igénybe, a Lovasi András által vezetett zsűri végül úgy döntött, tizennégy együttes számára biztosítanak stúdióidőt. További tizenkét zenekar 50 százalékos áron veheti igénybe a stúdió szolgáltatásait, ha él ezzel a lehetőséggel.

A fő szempont a szellemes-érdekes hanganyagok kiválasztása mellett az volt, hogy olyanok kapjanak stúdiózási lehetőséget, akiknek ebben még nincs tapasztalatuk vagy erre még nem volt lehetőségük.

A kiválasztott zenekarok három-három nap stúdióidőt kapnak, ezt felvétellel vagy felvétellel és utómunkákkal is eltölthetik. A stúdió közösségi oldala a későbbiekben beszámol a nyertesek stúdiómunkálatairól, a győztesek dalgyűjteményét pedig egyfajta virtuális válogatáslemezként Lovasi András fogja jövőre bemutatni. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A budapesti Központ klub már jelezte, hogy amint a lehetőségek adottak lesznek, szívesen biztosít fellépési lehetőséget néhány pályázónak, akikre felfigyeltek a Fishing On Orfű szervezői is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból