Lovasi András más előadóknak ajánlja fel a raktárkoncertes bevételét

A Kiscsillag frontembere, Lovasi András pályázatot írt ki. A nyertesek – akik más zenésztársak – a zenekakar raktárkoncertes bevételének Lovasira eső részét kaphatják meg.

Hangfelvételek készítését (is) várja

A hangfelvétel(ek) készítésére kiírt pályázatot a Facebook-oldalán jelentette be, a jelentkezéseket ő fogja elbírálni.

Lovasi Andras Raktarkoncert Palyazat
Lovasi András, A Kiscsillag Frontembere / Fotó: Vörös Szabolcs

Mindenki pályázhat, akinek van kedve, nem kell se iskola, se múlt. Aki csak emiatt ír egy számot, az is.

Lovasi – számos zenésztársa mellett –egyébként élesen bírálta Palkovács László bejelentését az ügyben. De kifakadt Majkára is.

A NER-vállalkozó is beszáll a buliba

A raktárkoncert-projektet a kormány találta ki a fesztiválszezon elúszása miatt koncert nélkül maradt zenészek támogatására. A zenészek mellett a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez (NER) közel álló Balásy Gyula cégcsoportja, a Lounge Group is részesül a buliból. A cég 10 milliárdos kormányzati megbízásokat sorozatban nyeri el.

Inkább ellenzéki szavazók értenek egyet Majka kirohanásával a zenészek támogatása kapcsán

A koronavírus-járvány a zenészeket kíméli, mivel koncertek elmaradtak, így bevétel sincs. Számos nagyvállalat, mint például a Spotify, segítséget nyújtott és nyújt a mai napig a bajba jutott zeneipari szereplőknek. Külföldön két nagyszabású adománygyűjtés is volt Billie Eilish-tól kezdve Elton Johnon át Lady Gagáig. A Lady Gaga által fémjelzett gyűjtés több mint 127 millió dollárt gyűjtütt össze.

Az 5,3 milliárd forintos keretből 100 zenekar koncertjét veszik fel, amit aztán ingyenesen elérhetővé tesznek a közönség számára. A koncertező zenekarok kiemelkedő gázsit kapnak, de több ismert zenész lemondott a fizetéséről.

A karantén után turnéra indul a Kiscsillag a Tompa kések új albumával

A zenekar tavasszal jelentette meg hatodik stúdióanyagát, ám a járványhelyzet miatt mind a budapesti lemezbemutatót, mind az országos koncertkörutat el kellett halasztani. A banda a karanténidőszakban két klipet készített. – mondta az énekes-dalszerző a Tompa kések új albumról. “Az album tele van olyan dalokkal, amelyek a termekbe, klubokba valók, igazi koncertdalok.

Ezt inkább a zenekari háttérembereknek vagy más zenészeknek ajánlották fel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból