Lucy Duncan egy tizenkét órás műszak után szenvedett autóbalesetet. Az ütközet másik résztvevője egy súlyosan beteg, koronavírussal fertőzött ember volt, akin azonnal segíteni kellett. 

Baleset és koronavírus

Lucy Duncan wigani ápolónő egy tizenkét órás műszak után szeretett volna hazatérni, ám útja során autóbalesetet szenvedett. Egy idős emberrel ütközött össze, akiről később kiderült, hogy súlyosan beteg, feltehetőleg koronavírus-fertőzött. 

Lucy Duncan Korona
Lucy Duncan A Bbc Breakfast Műsorában Ad Interjút Az Esettel Kapcsolatban / Fotó: Bbc Breakfast

Lucy Duncan, felmérve a körülményeket, azonnal cselekedett, mentőt hívott és elkísérte a kórházba a férfit. Az ápolónő elmondása szerint az idős ember súlyos tüneteket produkált, alig bírt levegőt venni és beszélni, írja a Lad Bible. A férfi biztosította a brit nőt, hogy amint képes lesz rá, kifizeti a károkat, amik az ütközés során érték a kocsiját. Duncan megnyugtatta a beteget, hogy sokkal jobban aggódik az ő egészségi állapotáért, mintsem az autójáért. Az idős ember előzékenyen bocsánatot kért azért is, amiért valószínűleg koronavírusos és mégis érintkeznie kellett segítőjével, aki csak egy arcmaszkkal védekezett, amit a kiérkező mentősöktől kapott. 

Meg nem énekelt hős

Az idős férfi elmondása szerint napok óta nem evett, már egy ideje súlyos, a koronavírusra utaló tüneteket észlelt magán. Segítséget senkitől nem akart kérni, mert szerinte túl sok gonosz ember járkál manapság a világban. Így maga ment el élelemért, amikor már biztos volt, hogy ha nem teszi, éhen hal. A férfi a későbbiekben elhunyt. Halála előtt azonban még biztosította segítőjét, hogy keresse fel a fiát, akivel régóta nem tartotta már a kapcsolatot, és közölje vele a hírt, miszerint beteg, balesetet szenvedett és feltehetőleg nincsen sok ideje hátra. Lucy Duncan pedig azon dolgozik, hogy ezt az utolsó kérést mindenképp teljesítse. 

Felépült a koronavírusból egy 102 esztendős olasz nő

Grondona kezelőorvosai a halhatatlan Hegylakóhoz hasonlították a nőt, a csodával határos gyógyulása miatt. A reményteljes esemény a genovai St. Martino kórházban történt. Ő lehet a legidősebb ember a világon, aki felgyógyult a Covid-19 által okozott tüdőbetegségből, írja a . – nyilatkozt Dr. Vera Sicbaldi.

Az ápolónő önzetlen viselkedését aztán többen is megköszönték. Egy helyi autókereskedés egy új járművel ajándékozta meg a nőt, míg egy másik szervíz teljes körű, térítésmentes javítást ajánlott fel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Elképesztő, hogy milyen határozott könyörületet és bátorságot tanúsítottál. Őszinte elismerésem mindezért! Vigyázz magadra és muszáj még megjegyeznem, hogy amit ti, az egészségügyi dolgozók tesztek értünk, az felfoghatatlan! Tartsatok ki, ti meg nem énekelt hősők! [/perfectpullquote]

– gratulált Lucy Duncannek is Anthony Joshua, birkózó.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet