Lyndsi Johnson annyira furcsa betegségben szenved, hogy általában azt hiszik, hazudik. A 28 éves nő ugyanis a gravitációra allergiás.

Lyndsi Johnson korábban a haditengerészetnél szolgált, 2015-ben kezdte el tapasztalni a furcsa tüneteket. Először hasi- és hátfájdalmat érzett, majd naponta többször is elájult. Az orvosok először azt hitték, csak túlhajszolta magát, de a tünetei egyre súlyosbodtak, és végül le is kellett szerelnie, írjaBors.

2022-re már az ételt sem tudta magában tartani, ami megterhelte a szívét is. Végül az orvosa rájött, hogy POTS-e (poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómája) van, ami azt jelenti, hogy hirtelen helyzetváltozáskor (például lefekvéskor vagy felálláskor) szélsőségesen megemelkedik a pulzusszáma, és közben csökken az agy és/vagy szív vérellátása. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha a nő három percnél tovább áll, elájul. Rosszabb esetben a szíve is leállhat.

A ritka betegségre nincs gyógymód, bétablokkolókkal tudta elérni, hogy naponta “csak” háromszor ájuljon el. A tünetei megakadályozzák a normális életet, teljesen férjére van utalva, és a nap 23 óráját ágyban tölti.

Nem tudom megcsinálni a házimunkát és Jamesnek kell főznie is. Ő segít zuhanyozni és eleve tisztálkodni. Hetek telhetnek el úgy, hogy megmossam a fogamat, mert olyan rosszul leszek

– vallotta be a lány.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet