Követem Közélet Mácsai Pál: A kormánynak rendeznie kell az otthonápolás kérdését...

Mácsai Pál: A kormánynak rendeznie kell az otthonápolás kérdését – Videó

Promóció

Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész a TASZ videójában beszélt arról, hogyan lehetne a magatehetetlen szüleinkre vigyázni. 

Promóció

Idén júniusban az országgyűlés elé került, hogy az otthonápolási díjak növekedjenek. Az ellenzéki javaslat szerint a jelenlegi 38-58 ezer forint közé eső összegek “semmire sem elegendők”. A kormánypárti többség miatt fennakadt a javaslat.

A Terápia hogyan lehetett sikeres egy ennyire szkeptikus társadalomban? – ContextUs

Mi egy előadás sikermérője, ha nem az, hogy már a kezdés előtt háromnegyed órával hosszú sor kígyózott a terem előtt? A Pszinapszis ( XXIII. Budapesti Pszichológiai Napok) programjában éppen ebédszünet után következett a kerekasztal-beszélgetés, így mindenkinek bőven volt ideje egy szendvics társaságában bebiztosítani a helyét a teremben.

A Mérce hírportál információi szernt körülbelül 45 ezer ember ápolja otthon idős, nagybeteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartózóját. Ebből 12 ezren szülők, akik a gyerekeikre vigyáznak.

A Társaság A Szabadságjogokért civil szervezet kampányt indított azért, hogy a kormány ne hagyja magukra a rokonaikat otthon ápolókat. A TASZ szerint szükséges, hogy a Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) olyan szociális rendszert biztosítson, amely rugalmas, 24 órában elérhető. Hozzáteszik javaslatukban, le kell fedje az egész országot és meg kell becsülnie a dolgozókat, ám az érintettek számára is megfizethető.

Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész / Fotó: HBO

Ezen kampányhoz csatlakozott Mácsai Pál színész is. A videóban elmeséli, hogy a szülei már meghaltak, de “mind a kettejükkel végig kellett csinálni azt a méltatlan, nagyon fájdalmas, mindenféle rangot, az élet minden méltóságát nélkülőző processzust, amikor magatehetetlenek voltak és nem volt intézményes formája annak, hogyan lehet rájuk vigyázni.”

Security Check Required

No Description

Az Örkény Színház igazgatója szerint ha lenne egy olyan keret, amiben az ápolás megoldható, jobb hely lenne a világunk. Kényelemből, gyávaságból nem szabad félresöpörni ezt a kérdést. Hozzátette, a mi adóforintjainkból ezekre lennie kell anyagi forrásnak.

A TASZ petícióját ezen a linken írhatod alá.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3