Követem Közélet Mácsai Pál: A kormánynak rendeznie kell az otthonápolás kérdését...

Mácsai Pál: A kormánynak rendeznie kell az otthonápolás kérdését – Videó

Promóció

Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész a TASZ videójában beszélt arról, hogyan lehetne a magatehetetlen szüleinkre vigyázni. 

Promóció
- Advertisement -

Idén júniusban az országgyűlés elé került, hogy az otthonápolási díjak növekedjenek. Az ellenzéki javaslat szerint a jelenlegi 38-58 ezer forint közé eső összegek “semmire sem elegendők”. A kormánypárti többség miatt fennakadt a javaslat.

A Terápia hogyan lehetett sikeres egy ennyire szkeptikus társadalomban? – ContextUs

Mi egy előadás sikermérője, ha nem az, hogy már a kezdés előtt háromnegyed órával hosszú sor kígyózott a terem előtt? A Pszinapszis ( XXIII. Budapesti Pszichológiai Napok) programjában éppen ebédszünet után következett a kerekasztal-beszélgetés, így mindenkinek bőven volt ideje egy szendvics társaságában bebiztosítani a helyét a teremben.

A Mérce hírportál információi szernt körülbelül 45 ezer ember ápolja otthon idős, nagybeteg vagy súlyosan fogyatékos hozzátartózóját. Ebből 12 ezren szülők, akik a gyerekeikre vigyáznak.

A Társaság A Szabadságjogokért civil szervezet kampányt indított azért, hogy a kormány ne hagyja magukra a rokonaikat otthon ápolókat. A TASZ szerint szükséges, hogy a Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) olyan szociális rendszert biztosítson, amely rugalmas, 24 órában elérhető. Hozzáteszik javaslatukban, le kell fedje az egész országot és meg kell becsülnie a dolgozókat, ám az érintettek számára is megfizethető.

Mácsai Pál Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész / Fotó: HBO

Ezen kampányhoz csatlakozott Mácsai Pál színész is. A videóban elmeséli, hogy a szülei már meghaltak, de “mind a kettejükkel végig kellett csinálni azt a méltatlan, nagyon fájdalmas, mindenféle rangot, az élet minden méltóságát nélkülőző processzust, amikor magatehetetlenek voltak és nem volt intézményes formája annak, hogyan lehet rájuk vigyázni.”

Security Check Required

No Description

Az Örkény Színház igazgatója szerint ha lenne egy olyan keret, amiben az ápolás megoldható, jobb hely lenne a világunk. Kényelemből, gyávaságból nem szabad félresöpörni ezt a kérdést. Hozzátette, a mi adóforintjainkból ezekre lennie kell anyagi forrásnak.

A TASZ petícióját ezen a linken írhatod alá.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3