Ausztriában önkéntesek bukkantak emberi csontokra és koponyára, melyről úgy gondolják, a hat évvel ezelőtt eltűnt villanszerelőhőz, Mácsik Zoltánhoz tartozhatnak.

Mácsik Zoltán 2017 március végén tűnt el, miután azt mondta feleségének, hogy egy volt munkatársával, É.Imrével találkozik, aki busás összeggel tartozik neki. Mácsik azonban sosem tért vissza, holttestét pedig sosem találták meg. É.Imrét pár nappal később elkapta a rendőrség, és Mácsikon kívül még egy villanyszerelő meggyilkolásával vádolják, írjaBlikk.

Most pedig Burgenlandban, egy kavicsbánya közelében találtak emberi maradványokat, köztük pedig egy emberi koponyát is. A villanszerelő családjának jogi képviselője azt nyilatkozta, sok adat mutat arra, hogy Mácsik csontjai kerültek elő a határ túloldalán. 

Tényadat, hogy a megölésével vádolt férfi Mácsik Zoltán eltűnése után járt Ausztriában, és láss csodát, pont azon a jánossomorjai határátkelőn ment át, ami a kőbányához nagyon közel található.

“Feltételezésem szerint a gyilkos ikrényi telkén lelőtte Zoltánt, aztán a holttestet autóba tette és Ausztriába hajtott vele. Talán azt hitte, és teszem hozzá, nem is rosszul, hogy egy elhagyott kőbánya közelében soha nem találják meg áldozatát. Ez az elképzelés hat évig be is jött, mígnem idén pont ott kezdték az önkéntesek a takarítást.”

Felvettük a kapcsolatot az osztrák rendőrség képviselőivel, akik vizsgálják, hogy valóban az egyik eltűnt villanyszerelő maradványai kerülhettek elő.

Orlik Vilmos szerepel az osztrák rendőrség DNS adatbázisában, Mácsik Zoltán genetikai azonosítóját pedig bekérik a magyar hatóságoktól” – magyarázta Dr. Lichy József.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet