Madonna tévinformációkat terjeszt Instagramon a koronavírusról

Madonna azt állítja, megtalálták a koronavírus ellenszerét, de titokban tartják, hogy a gazdagok még gazdagabbak legyenek.

Törölték Madonna posztját

Az Instagram moderátorai törölték Madonna egyik posztját, amelyben a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméletet osztott meg 15 millió követőjével, szúrta ki a The Guardian. Az énekesnő kommentálta is a Covid-19 elleni vakcináról szóló videót is.

madonna koronavirus alhir
/ Fotó: Evan Agostini

„Megvan a hatásos ellenszer, és hónapokon belül elérhetővé válik. Azonban hagyják, hogy a félelem irányítsa az embereket, a gazdagok gazdagodjanak, a szegények pedig még szegényebbek legyenek” – mondta a 61 éves énekesnő a bizarr videójában, amit fürdés közben vett fel. Több rajongója is kritizálta őt.

Watch Madonna’s BIZARRE Quarantine Bathtub Talk

Madonna shared her thoughts on Covid-19 on Instagram, but people aren’t having it. Exclusives from #ETonline : https://www.youtube.com/playlist?list=PLQwITQ_…

A videó szerint a kameruni Dr. Stella Immanuel azt állította, hogy 350 koronavírusos beteget kúráltak sikeresen hidroxiklorokin  anyaggal.

Immanuel ezen állításával vált ismertté világszerte, hiszen ezt az elméletét népszerűsíteni kívánó posztját törölték a közösségi oldalakról. Az Instagram először csak elhomályosította a videót és az „hamis információ” figyelmeztetést tette hozzá. Azonban később törölték is, mert a valóságnak nem felel meg, hogy a malária kezelésére is használt hidroxiklorokin a Covid-19 ellenszere. Ezt a platform szóvivője meg is erősítette.

Klorokinnal és hidroxiklorokinnal kezelt koronavírus betegségben (COVID-19) szenvedő pácienseken végzett klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban egyébként beszámoltak több súlyos, esetenként halálos kimenetelű szívritmuszavarról, mely főleg akkor jelentkezett, ha a klorokint vagy a hidroxiklorokint magasabb adagban vagy azithromycinnel együtt alkalmazták.

Ifjabb Donald Trumpot 12 órára le is tiltották a Twittererről, amiért megosztotta a videót, amit később Madonna is közzétett. A Facebook és a Twitter már korábban eltávolította az álhírt.

Madonna már átesett a koronavíruson

Márciusban Madonna azt mondta a koronavírusról, hogy az egy nagy igazságtevő, amely egyenlővé teszi az embereket. Később kiderült, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. Mint ismert, a téli koncertturnén esett át ő és stábja a fertőzésen.

Madonna a koncertbalesete óta csak mankóval képes járni

Madonna rengeteg fellépését mondta le a közelmúltban, ezzel pedig hatalmas felháborodást váltott ki rajongóiból. Egy floridai férfi még keresetet is benyújtott, mert késett a koncertről. Sőt, februárban két másik férfi is hasonlóan járt el, mert állításuk szerint a késéssel és érzelemmentes fellépésével megkárosította őket az énekesnő.

„Akkoriban mindannyian azt gondoltuk, hogy egy erős influenzától szenvedünk” – emlékszik vissza Madonna.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból