Hallgatom A palesztin női művészek bojkottálják Madonna Eurovíziós fellépést

A palesztin női művészek bojkottálják Madonna Eurovíziós fellépést

Promóció

Újabb botrány az idei Eurovíziós Dalfesztivál háza táján: palesztin aktivisták szólították fel Madonnát, hogy ne lépjen fel az Izraelben rendezett eseményen.

Promóció
- Advertisement -

Olyan művészek, mint Lorde vagy Lauryn Hill sem lépnek fel Izraelben, hogy így támogassák a palesztin emberi jogokat.

Madonna fellépését bojkottálják a palesztin nők / Fotó: Eurovoix

Az Institute for Middle East Understanding nyílt levelet tett közzé, amelyet 58 palesztin női művész aláírásával láttak el, amelyben arra ösztönzik Madonnát, hogy ne lépjen fel a május 15 és 18 között Izraelben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalversenyen, derült ki a Vice cikkéből.

A levél hamar elterjedt a közösségi médián keresztül #MadonnaDontGo és #BoycottEurovision2019 hashtagekkel ellátott kérésekkel együtt, amelyekben általános ellenállásra szólítanak fel a palesztin emberi jogok érdekében és kérik Madonnát, hogy utasítsa el az eseményen való részvételt.

Madonna a sztárvendég az izraeli Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének

A világhírű előadó, Madonna egy slágerét, valamint készülő lemezéről egy új dalt fog elénekelni – írta kedden a . Sajtóértesülések szerint az énekesnő 1,5 millió dollárt kap a fellépésért. A 60 éves Madonna számos táncossal együtt adja elő produkcióját a döntő helyszínén, az Expo Tel Avivban, az izraeli város konferencia-központjában.

Válaszul az izraeli kormány kijelentette, hogy nem fogják engedni az aktivistáknak, hogy megzavarják a nemzetközi versenyt. A levelet aláírók között szerepel Cherien Dabis színésznő és filmkészítő, aki a karrierjét a The L Word írójaként kezdte.

Ha Madonna valóban kiáll a béke és egyenlőség oldalán, ha a változás követe akar lenni, akkor ki kell állnia azok oldalán, akik a rasszizmus és az imperializmus ellen lépnek fel, és a történelem helyes oldalát kell választani

– nyilatkozta a Cherien Dabis.

Nem Madonna az első, aki hasonló bojkott célpontjává vált, 2017-ben Lorde mondta le a Tel Aviv beli fellépését hasonló okokra hivatkozva.

A reménytelenség tornya – Norvég animáció a palesztin tragédiáról

A filmről kijőve az jutott eszembe, kicsit didaktikus műfajilag, hogy babákon keresztül kívánja egy európai filmrendező bemutatni a palesztin történelmet. Aztán utánaolvastam Grorudnak, és rájöttem, hogy másról is van itt szó. A libanoni polgárháború alatt sok palesztin menekült életét vesztette. A rendező édesanyja mint ápolónő maga is járt a palesztin táborvárosok.

Natalie Portman pedig a tavalyi évben visszautasította az izraeli Nobel-díjnak kikiáltott Genezis-díjat, mert nem akart szerepelni az izraeli kormányfővel együtt, mivel a színésznő nem ért egyet a politikájával.

Madonna – Living For Love (Official Video)

You’re watching the official music video for “Living For Love” from ‘Rebel Heart’. Buy/Stream ‘Rebel Heart’: https://Madonna.lnk.to/RebelHeartYTPL Listen to Madonna’s latest release here: https://Madonna.lnk.to/latest Subscribe to the Madonna Channel! https://Madonna.lnk.to/YouTubeID Check out the Official Madonna YouTube Playlists… The Complete Madonna Videography https://Madonna.lnk.to/Videography ‘Rebel Heart’ album playlist https://Madonna.lnk.to/RebelHeartYTPL Live Performances https://Madonna.lnk.to/LiveYT MDNA Skin https://Madonna.lnk.to/MDNAskinYT Help Us Give Back…

A 2019-es Eurovíziós Dalfesztivál elkezdődött, de Madonna még nem kommentálta a #MadonnaDontGo elnevezésű akciót.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3