Madame X: Madonnának elege lett, hogy ártatlan emberek halnak meg

Madonna eddig sem titkolta, hírnevével a figyelemfelkeltés, a segítés a célja. Madame X című legújabb albuma óriási sikernek örvend, ami azért is jó, mert az énekesnő fontos társadalomkritikát is megfogalmaz a dalokkal. A God Control című szám videóklipje nem csak hosszú, hanem felkavaró is.

Madonna God Control című videóklipje nemrég került a nagyközönség elé, és a 8 perces szám részben az Orlandóban történt tömegmészárlásnak állít emléket. Másfelől pedig, pont a szörnyűségek miatt, felhívja a figyelmet arra, hogy a fegyverhasználatot kontrollálni kell. 2016-ban 49 embert öltek meg, 53-at pedig megsebesítettek az Orlandóban található Pulse nevű éjszakai klubban. Köztudott, az Egyesült Államokban számos ilyen eset történik, ami rengeteg ártatlan életet követel. Nem csoda, hogy Madonna tenni szeretne ellene, ha kell, forgat egy figyelemfelkeltő videót, hogy az emberek végre felébredjenek.

341782c0 985c 11e9 97ef 2270744925ac
Elege lett, hogy ártatlan emberek halnak meg / Fotó: Yahoo

A klip elején kiírják: a bemutatott jelenetek erőszakosak, de azt is, hogy ez az erőszak mindennap megtörténik és véget kell vetni neki. A következő jelenetekben egy fegyveres férfi belép egy klubba, majd tüzet nyit a bulizó emberekre, ignorálva a sikítást és sírást.

Bár ez egy zenei videó, nehéz belegondolni, a látottak valóban megtörténtek.

A kamera hol a durva jeleneteket mutatja, hol az énekesnőt, aki egy írógépen írja a dal szövegét, ami egyfajta nyílt levél az embereknek, hogy cselekedjenek. Az egyik erős sor így hangzik: „Mindenki ismeri az átkozott igazságot, nemzetünk hazudott, elvesztettük a tiszteletet. Amikor felébredünk, mit tehetünk?”

Madonna legújabb albumának főszereplője egy modern szuperhős

Madonna 14. stúdióalbuma, a nemsokára elérhető lesz, azonban addig a mindig újat mutató énekesnő egy rövid videóban adta közre gondolatait legújabb alkotásáról. A videóban különböző kosztümökben, rejtélyes helyeken felbukkanó Madonna, azaz Madame X valójában egy titkos ügynök. Utazik a világban, váltogatja a személyiségét, küzd a szabadságért, fényt visz a sötét helyekre.

Madonna a következőket mondta céljairól:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretném felhívni az emberek figyelmét művészként, a zenémen keresztül az Államokban zajló problémára, amely nincs kontrollálva, és amelyik ártatlan emberek életét veszi el. Ez a krízis véget érhet, ha a jogalkotók megváltoztatják a törvényeket, amelyek megbuktak, hogy védjenek minket.[/perfectpullquote]

A tömegmészárlásokat valóban meg lehetne állítani, amennyiben a fegyverhasználat esetében módosítanák a törvényeket.

Madonna klipjét alul nézheted meg, az erőszakos jelenetek miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott:

Madonna – God Control (Official Music Video)

This is your wake up call. Gun violence disproportionately affects children, teenagers and the marginalized in our communities. Honor the victims and demand …


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból