Madonna 18 pluszos képeket töltött fel Instagram-oldalára, a követők egy jelentős része inkább ízléstelennek tartotta őket, mint szexinek.

Cenzúrázta magát és újra megosztotta a vadító képeket

Madonna egy sokat mutató, ágyban készült fotósorozatot tett ki az Instagram-oldalára, amit a közösségi irányelvek megsértése miatt a cég letörölt az oldalról, írta a 24.hu.

Az közösségi oldal azt írta az énekesnő menedzsmentjének, hogy azért törölték a képet, mert az énekes mellbimbójának egy kis része látható volt.

„Még mindig megdöbbentő számomra, hogy egy olyan kultúrában élünk, ahol a női test minden egyes pontja mutogatható, kivéve a mellbimbót. Mintha az lenne a női test egyetlen része, amit szexualizálni lehet. A mellbimbó, ami a kisbabákat táplálja? Egy férfi mellbimbója nem lehet erotikus?” – írta a bejegyzésben.

Madonna képeit sokan ízléstelennek gondolták

Az énekesnő nem hagyta annyiban, egy szívecske emojival eltakarta azokat a részeket, amit az Instagram kifogásolt, és újra feltöltötte őket.
Mindazonáltal Madonna megjegyezte, nem érti, hogy egy nő feneke hogyan csúszik át a szűrőn, azt miért nem cenzúrázzák sehol.

„Hálás vagyok, hogy sikerült megőriznem az ép elmémet négy évtizednyi cenzúra, szexizmus, életkor miatti megkülönböztetés (ageism) és nőgyűlölet mellett is” – írta.

Kapcsolódó cikk

Az Instagram felhasználói feltételei között egyébként szerepel, hogy tilos meztelen képeket feltölteni. Ez alól van néhány kivétel, például ha a mellbimbó művészi szerepet szolgál (mint Almodóvar új filmjének plakátján), ha a nő a kezével valahogy kitakarja, ha egészségügyi célból látszik (például ha valaki szoptatásról vagy masztektómia utáni sebekről posztol), és természetesen a festményeket és szobrokat ábrázoló képek is biztonságban vannak.

Cenzúra ide vagy oda, a követők továbbra sem voltak biztosak abban, hogy jó ötlet volt a képeket megosztani a világgal, sokan ízléstelennek gondolták a képeket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet