Állig felfegyverkezett rendőrök rohantak le három, egy étteremben ülő férfit Hollandiában. Azt hitték, az évtizedek óta szökésben lévő hírhedt maffiafőnököt, Matteo Messina Denarót sikerült elkapni, de kiderült, hatalmas tévedés volt.

Olasz maffiafőnök helyett egy Forma-1 rajongót vittek be

Hét rendőrautó jelent meg egy hágai étteremnél, három férfit bilincsbe verve, bekötött szemmel vezettek ki, majd az egyik legkeményebb börtönbe szállították őket. A rendőrök az olasz hatóságok kérésére tartóztatták le a férfit, akiről azt hitték, az 1993 óta szökésben lévő Matteo Messina Denaró lehet, az olasz maffia egyik hírhedt főnöke.

A letartóztatott férfi ügyvédje, Leon van Kleef, már szerdán jelezte, hogy félreértés történt, de a holland hatóságok csupán szombaton erősítették meg, hogy valójában egy egyszerű brit turistát vittek be. Az 54 éves Mark L. a hollandiai Forma-1 futamra érkezett az országba.

Az ügyészség pár nap múlva engedte szabadon a férfit, miután meg tudták erősíteni, hogy rossz embert kaptak el. A letartóztatás az Olaszország és Hollandia közötti megállapodás miatt eshetett meg, melynek értelmében különösebb vizsgálat nélkül letartóztatnak bárkit, ha azt a másik ország hatósága kéri. Mark L. ügyvédje közölte, kártérítési pert fognak indítani az ügyben.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet