Követem Közélet Mága Zoltán: „állami támogatást személyesen sohasem kaptam, és nem...

Mága Zoltán: „állami támogatást személyesen sohasem kaptam, és nem is kértem”

Promóció

Közleményben reagált a zenészek tiltakozására Mága Zoltán, aki többek között elmondta, soha nem kapott állami támogatást és nem is kért.

Promóció
- Advertisement -

A világon egyedülálló kezdeményezést támogatott csak a kormány – válaszolt Mága azoknak a zenészeknek, akik szerint az ő zenéje egyáltalán nem olyan értékes, hogy ennyi közpénzzel kéne megsegíteni.

Mága Zoltán ellen tiltakoznak az elnyert állami támogatásai miatt / Fotó: Wikimedia

A magyar komolyzenei élet fontos szereplői – még Fidesz-közeli zenészek is – tiltakoztak Mága Zoltán állami támogatásai ellen. Úgy érzik, Mága zenéjének nincs akkora zenei értéke, amit államilag kell támogatni. Bár Mága célzottan is kapott közpénzt az elmúlt öt-hat évben, a tao-rendszer nagy kedvezményezettje lett, milliárdokra szert téve. A legtovább a vajdasági Dombos Fest alapítói mentek el, akik azt írták.

A kormány kedvenc előadói, Ákos, Nagy Feró, Mága Zoltán elég jól kerestek tavaly

Megéri a NER kedvenc előadójának lenni. Mind Kovács Ákos, mind Mága Zoltán, mind Nagy Feró szépen zárta a tavalyi évet bevétel szempontjából. A Napi.hu összeszedte, mennyit kereshetett Kovács Ákos, Mága Zoltán és Nagy Feró, akiről köztudott, a kormány kegyeltjei. előadók fizetése

Mága pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint anno a 3+2 együttes volt.

Amit a Mága Zoltán által jegyzett koncerteken láthatunk, hallhatunk: népzenének nem autentikus, világzenének nem elég színvonalas, komolyzenének komolytalan.

– fogalmazott a Pannon Filmharmonikusok karmestere, Vass András.

Szabó Attila, a Fidesz rendezvényein gyakran megforduló Csík Zenekar prímása és gitárosa szerint pedig nem annyira Mága hegedűkezelési technikájával van gond. Sőt, nem is a zenésszel, hanem a mértékkel.

350 millióval tömte ki a kormány Mága Zoltán hegedűművészt

Az új rendszert azután vezették be, hogy 2019. január elsejével megszűnt az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás, vagy ahogy többen ismerik, a kulturális tao. A kulturális tao révén a magánszféra – azzal, hogy a költségvetés helyett kulturális szervezeteknek adta társasági adója egy részét – komoly támogatáshoz juttatta a magyar kultúrát.

Mága erre a tiltakozásra reagálva adott ki egy közleményt – írta az Index. “Tisztázzuk: eddig állami támogatást személyesen sohasem kaptam, és nem is kértem” – kezdte Mága a közleményét. A támogatást ugyanis „az a koncertszervező iroda kapta, mely – más előadóművészek mellett – az én koncertjeimet is szervezi, azzal a céllal, hogy 100 kárpát-medencei településen 100 templomban 100 különálló rendezvény keretében jótékonysági koncertet adjon” – folytatta.

Állami támogatás nélkül egy ilyen volumenű 100 állomásos koncertsorozatot lehetetlen megrendezni, ezért ezúton is köszönetet mondok az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy felkarolta ezt a világon is egyedülálló kezdeményezést, amelyen több mint százezren vehettek részt a Kárpát-medencében és élhették meg a magyarság összetartozásának érzését és a zene felemelő erejét

– írta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3