A Magashegyi Underground a Talált tenger 2016-os nagylemeze után elkészült az újabb albummal. Az Akvárium Klub színpada pedig még ünnepibb hangulatot idéz, hiszen a koncerthelyszín napra pontosan akkor nyitotta meg kapuit, ráadásul Bocskor Bíborka és csapatának fellépésével. 

A Magashegyi Underground az a magyar zenekar, amire ha ránézünk, a kreativitás bája jut eszébe az embernek. A hazai könnyűzenében előkelő szerepet sikerült kivívniuk maguknak. Az Akvárium Klubban pedig épp ezt akarják megkoronázni. Több okból is fontos esemény lesz a március 30-a, hiszen 3 év után újra nagylemezt jelentenek meg, az Akvárium éppen ezen a napon, 5 éve nyitotta meg kapuit épp a Magashegyi Underground koncertjével.

1280 6
Bocskor Bíborka, A Magashegyi Underground Frontembere / Fotó: Kisalföld

Sőt, 10 éves születésnapjukat ünnepelheti a zenekar és Bocskor Bíborka is. Tizenegy évvel ezelőtt, 2008-ban hibernálta magát a banda, Bocskor Bíborka is kiszállt. Közel 12 hónap után, 2009-ben pedig újult erővel, azóta szünet nélkül menetel előre a Magashegyi Underground.

The Edge In You: Így éli meg Bocskor Bíborka a saját testét / ContextUs

művészet, a vászon pedig saját magunk vagyunk és mi döntjük el, hogy mennyire szeretnénk őrültek lenni. További lépésként 2017 novemberében a BenceCsalar brand saját webshopja is megnyitja kapuit Edgy Apparel névvel, így teljesen bezárul a kör és minden adott ahhoz, hogy mottójukat a gyakorlatban is mindenki megélje: # AlwaysEdgy!

A Talált tenger albumot – mint igazából a többi Magashegyi-dal zömét is – bejárja és jellemzi az elégikusság, a kicsit introvertáltsághoz kötődő motívumok.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ha világon mindenki azokat a zenéket hallgatná, amiket mi, akkor nem lenne értelme élni[/perfectpullquote]

– mondta ezt viccesen Bocskor Bíbirka az Indexnek.

MAGASHEGYI UNDERGROUND feat. BECK ZOLI – Tegnapután [Live @ A38]

ahogy az elhangzott egy borongós márciusi szombat délben, az A38 kiállítótermében. Készítette: Pure prod. Brautigam Bertold Reich Tamás Somogyi Márton Tis…

Óriási siker lett a Beck Zoli által közreműködött Tegnapután. Rongyosra hallgatta a magyar alter közeg.

Az eddig ismeretlen című új nagylemez első dala egy hete került fel a zenekar YouTube-csatornájára. A Veled álmodomot követte Tóth Kriszta versének megzenésítése, a Hajnal. Utóbbi számot mindössze három napja töltötték fel a YouTube-csatornájukra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sokszor az ember nem mer a költészethez nyúlni, mert ha azt berakod egy modern popzenei környezetbe, akkor mesterkéltté válik. Tóth Kriszta versei akkor is modernnek tűnnek, amikor Bíborka elénekli. Nyilván a költészet nem a boldogság műfaja, hanem inkább a nehezebb életproblémáké, de Tóth Kriszta versei ennek ellenére is nagyon szépek[/perfectpullquote]

mondta Fűrész Gábor (billentyűs) a Magashegyi és a szépirodalom közti kapcsolatról.

MAGASHEGYI UNDERGROUND – Hajnal [Official Audio]

Zene: Toldi Miklós Szöveg: Tóth Krisztina Zenei producer, recording, mixing, mastering: Toldi Miklós Tóth Krisztina: Ikarosz hajnal (Tóth Gábor Zsigmondnak) …

Mint bejelentette a zenekar, Beck Zoli is részt vesz a lemezbemutatón. És nem lennénk meglepődve, hogyha Tóth Krisztina is ott lenne.

Konyha: Olyan érzést kell megadni, ami a dalainkhoz köti a hallgatót – Interjú / ContextUs

ContextUs: Ha valaki már ismer titeket, vagy akár csak most görgeti az üzenőfalatokat Facebookon, azonnal feltűnik neki, mennyire közvetlenek vagytok. Úgy éreztem, már-már olyan, mintha egy személyes Facebook-adatlapba nyernék betekintést. Amikor ez a stílus kialakult, még szinte minden Konyha-koncertre járót ismertünk, legalább arcról.

Azonban Szepesi Mátyás kilép a Magashegyiből mint zenész. Mint írták közleményükben a Facebookon, menedzserként és a háttérben továbbra is a bandával marad. Ami eddig mellékágvolt, a Konyha zenekar, az most prioritást élvez. Így tehát a 30-ai lemezbemutatón nem láthatjuk a színpadon.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2018. március 30., szombat 19 óra

Helyszín: Akvárium Klub, Budapest

Jegyár: Elővételben 2. 500 HUF; helyszínen: 3. 000 HUF

Jegyfoglalás: ITT

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet