Egy gyerekelhelyezési vita miatt ölhetett meg magyar édesanyja egy kétéves kisfiút Olaszországban. Korábban nem volt egyértelmű, hogy ugyanarról az esetről van-e szó, mint amiről az egyik magyar apajogi szervezet posztolt a Facebookon, és bár a magyar rendőrség hivatalosan továbbra sem erősítette meg az egyezést, a Telex információi szerint ugyanarról az esetről van szó.

Magyarországon él a gyermek apja

Bevitte, és a kassza futószalagjára tette halott kisfiának testét egy magyar nő egy olaszországi Lidlben – adta hírül a Repubblica, amelyet a Telex szemlézett.

Az eset pénteken történt a Città della Pieve nevű faluban. A 44 éves nő azért ment be a boltba, hogy segítséget kérjen, de mire az orvos megérkezett, a kétéves kisfiú már nem élt. A holttesten több szúrt seb is volt, főleg a mellkasán és a nyaka körül.
A nyilvánvalóan zavarodott állapotban lévő nő ellentmondásos verziókat adott elő az eseményekről, és jelenleg a Città della Pieve-i laktanyában van, egyelőre őrizetben tartják.

Az olasz sajtó szerint szerint a nő Rómában él, de az elmúlt napokban Chiusiba költözött a gyerekével, és egy barátja házában vendégeskedett. Az nem világos, hogyan és miért érkeztek Città della Pievébe. A gyermek apja Magyarországon él.

Bambino morto a Città della Pieve con ferita all'addome: le immagini dopo il dramma

Il luogo dove si è consumata la tragedia di un bimbo morto con una ferita all'addome. Indagini in corso.

A perugiai ügyészség által kirendelt nyomozók megpróbálják rekonstruálni a történteket, gyilkosság miatt nyomoznak. A carabinierik a nyomozás során a szupermarket előtti zöld területre koncentrálnak, ahol egy elhagyatott parasztház is található. A parasztházban megtalálták a kisfiú babakocsiját is, amelyen vérnyomok is voltak, illetve egy kést, ami a gyilkos fegyver lehetett – írja a Corriere della Sera. A nyomozók szerint ezen a területen történt a feltételezett gyilkosság. Az alábbi videón látható a helyszín.

Nem akarta átadni az anya, ezért végezhetett a fiával

Egyelőre nem tisztázott, hogy a kisfiú már halott volt-e, amikor a nő elvitte a szupermarketbe. Jelenleg várják az igazságügyi orvosszakértő megállapításait, aki a helyszínre érkezett az ügyeletes bíróval együtt.

Az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület pénteken megosztott egy bejegyzést a Facebookon, amiben információink szerint ugyanerről az esetről van szó.

A bejegyzésben azt írják, egy gyerekelhelyezési ügyben a bíróság azonnali hatállyal áthelyezte a gyermeket az édesapához, azonban az anya ahelyett, hogy átadta volna a gyereket, meggyilkolta. A gyerek holttestéről fotót küldött az apának azzal az üzenettel, hogy „Most már egyikünké sem lesz”.

A Blikk megtudta, hogy az említett ügyet a BRFK is vizsgálja, de a nyomozást az olasz hatóságok folytatják. Azt a magyar rendőrség nem tudta megmondani, hogy az apa és az anya is magyar-e, de nagy valószínűséggel igen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet