Összefogtak a magyar dj-k, már csaknem ezren vannak!

Hétfőn rendezik meg a Hungarian Dj Meeting konferenciát és workshopot a fővárosi Akvárium Klubban. A Magyar Dj és Producer Egyesület hagyományos találkozóján idén az egyik fontos téma a produceri tevékenység lesz.

“Egyre több producer csatlakozik a dj szövetséghez, amely részben emiatt is bővítette ki a nevét. A mai lemezlovasok többsége a dj-zés mellett belekóstol a zenei produceri tevékenységbe és csinál saját verziókat az éppen futó slágerekre. Az úgynevezett trasht, amivel a fiatalokat manapság a rádióban és a tévében megcélozzák, el kell ugyanakkor választani az igényes zenétől” – mondta el Spiegelhalter László (Spigiboy), az egyesület általános alelnöke az MTI-nek.

Spigiboj Martos blog
Spigiboy (a képnen jobbra) a dj szövetség alelnöke / Kép: Martos blog

Beszámolt arról, hogy a hazai dj szövetség mintegy ezerfős tagságának csaknem 30 százaléka producerként is dolgozik. A 21. századi dj-zés és a produceri munkálatok összefonódásának fontosságáról Bánkuti Dániel, Bakonyi Bálint és Mártha Dávid tart előadást. Spiegelhalter László kifejtette: Bánkuti Dániel ismert zenei influenszerré vált az elmúlt időszakban, Bakonyi Bálint jó nevű producer, aki a Hangfoglaló Programnak is dolgozik, Mártha Dávid pedig egy professzionális dj-, lézer-, fény- és hangtechnikával foglalkozó céget is képvisel.

Már tizenkettedik alkalommal rendezik meg – Jön a Jazz Showcase a Müpában

A tehetségbörze a régióban egyedülálló módon biztosít bemutatkozási lehetőséget a fiatal zenészek számára hazai és nemzetközi szaktekintélyek előtt. A 2008-ban indított sorozat célja, hogy továbbtanulási lehetőséghez, lemezfelvételhez és koncertturnéhoz segítse a magyar dzsesszutánpótlást. A délutáni koncerteken az Átriumban és a Zászlótérben háromszor három fiatal csapat verseng egymással, a fellépők a legkülönbözőbb stílusokban és hangszer-összeállításban hallhatók.

Lesz workshop a rendezvényen a fiatal dj-k, producerek lehetőségeiről is, de szó lesz az underground és a mainstream közötti viszonyról, a szponzorációról, a klubok, dj-k és partyszervezők együttműködéséről és a már említett trash-jelenségről is.

Spigiboy – Spy The Ghost

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Spiegelhalter László szólt arról, hogy a techno és a tech house stílusban több külföldön is sikeres magyar dj-producer dolgozik, köztük Jay Lumen, Gaga vagy Andrewboy. A mainstream területén a legismertebbek között említette Newikot, akinek a My Love című dallal komoly külföldi megjelenései voltak, valamint Willcoxot, akinek az egyik legnagyobb amerikai kiadónál, az Ultra Recordsnál jelent meg egy száma, valamint Pixát, aki Snoop Dogg-gal is dolgozott már együtt.

newik – My Love (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

PACHA RECORDINGS RELEASE ON BEATPORT http://www.beatport.com/release/my-love/1230360 iTunes : https://itunes.apple.com/us/album/my-love-remixes-single/id6851…

A Hungarian Dj Meetingen átadják a lemezlovasok díjait, köztük az életműdíjat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból