Külföldön is népszerűsítik a magyar néptáncot – Indul az I Dance Hungary

I Dance Hungary néven angol nyelvű honlap indult a táncházmozgalom külföldi erősítése érdekében, hogy a magyarul nem beszélő közösségek szorosabban tudjanak kapcsolódni a magyar kultúrához.

“A magyar népzene és a néptánc olyan csodák, amelyekkel külföldön is meg tudják érteni kultúránkat.

Ilyen egy szülésélmény táncban elmesélve / ContextUs

Furulyás Dóra, Nagy Csilla, Virág Melinda, Dányi Viktória saját élményeikből dolgoznak, talán ettől még érdekesebb az előadás. Az anyaméhet megjelenítő díszletben sok minden történik, míg a szereplők eljutnak a szülésig. Akárcsak a valóságban. Ez az igazán egyedi megközelítés azért is fontos, mert őszintén tárja elénk azt, ahogyan az élet kezdődik.

A most indult angol nyelvű online platform segítségével a külföldön élő magyar gyökerű vagy csak érdeklődő emberek egyaránt eszközt kapnak a kezükbe, hogy kedvet kapjanak a kultúránkhoz” – mondta Rosonczy-Kovács Mihály hegedűs, az idancehungary.hu ötletgazdája és művészeti vezetője a Fonó Budai Zeneházban pénteken sajtótájékoztatón.

Canarro: Dark eyes

“SWING MANOUCHE – MAGYAR ZENEI ÍZZEL FŰSZEREZVE” A virtuóz manouche swing Budapest múltszázadi szalonzenéivel fűszerezve, egy csipetnyi Párizzsal, a jazz zen…

A projektet megvalósító Magyarország Barátai Alapítvány képviseletében Karlócai Orsolya kiemelte: céljuk hidat képezni a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága között, illetve Magyarország képének formálása a világban. Az I Dance Hungary táncszakmai és társ művészeti vezetője Kovács Norbert “Cimbi”.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból