Unod a karantént? Kezd sok lenni a színházi közvetítésekből? Unalmadban Spiró Fogságát ötször is kiolvastad? Talán nem találsz azonosulási pontot a külföldi popslágerek szövegeivel? Semmi gond, segítünk egy kis hazaival! Íme, tíz jobbnál-jobb magyar nyelvű zenei védőoltás, melyek azonnal elviselhetőbbé teszik még a karantén legridegebb hétköznapjait is!

Emergency House: Dübörög a ház

Az ihletettség a megvilágosodás egyik fokozata. Ebben a megváltozott tudatállapotban egy szellemi sugallás által megérintve a művész akár még a jövőbe is képes belelátni. Bizonyosan így történt ez kilencvenes évek derekán MC Ducky-val is, aki ógörög papnőként szállt alá a Red Bull energiaitallal kevert amfetaminok szellemvilágába és fogalmazott meg apokaliptikus víziót a jövőt illetően.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Tudod, hogy lassan neked is véged. Még egy perc és te is bevégzed. Csináld, amíg tudod! Te már az utolsó kört futod. A szíved vadul dobog, mint a gyorsvonat, úgy robog. De veled vagyunk mi is, az EMERGENCY HOUSE is. [/perfectpullquote]

Lám, a szám megszületése után huszonhárom évvel pedig pontosan itt vagyunk. Karanténbuliktól dübörög a ház, ámde valódi prófétaként MC Ducky szavai kettős értelmet hordoznak. A fenti sorokban vajon a vírushoz beszél vagy a haláltáncát járó emberiséghez?

Emergency House – Dübörög a ház

“Dübörög a ház” – a 1996-os “Emergency House Party” című lemezen található. A dal letölthető innen: http://itunes.apple.com/hu/album/emergency-house-party/id…

Groovehouse: Vándor

Judyék számának versbeszélője megkapó lírai érzékenységgel tárja elénk korunk hősének belső szenvedélytől duzzadó világát: a vándorét, azaz az utazóét, akit az ezúttal is daliás Pintér ‘Tenya’ Tibor alakít a klipben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Vándor! Szíved rég a vágytól ég. Szabad éjben útra kél. Nevét őrzi még talán a szenvedély. [/perfectpullquote]

A szám viszont a járvány idején különösen gondolkodásra ösztönöz: felelős dolog engedni az út hívásának, még ha az ezerféle (járvány) veszélyt is rejt? Milyen felelőssége van a vándornak a koronavírus pandémiaként való elterjedésében? Engedjünk a vágyainknak vagy ne? Maradjunk otthon vagy fedezzük fel a világot? Fontos karanténbeszélgetésekre sarkallhat minket a Groovehouse slágere.

Groovehouse – Vándor

Groovehouse – Vándor

Fiesta: Nem mondtam el

Azért (is) csodálatos zenekar a Fiesta, mert azonnal képesek elfeledtetni velünk, hogy nem Havanna partjainál, a pálmafák alatt szürcsöljük a mojitót, hanem csak a Havanna-lakótelep egyik panellakásának nyolcadik emeletén karanténba zárva szorongatjuk a Mátyás keserű szilva likőrt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Sohasem mondtam még el szebben neked De egy könnycseppben benne volt minden Sohasem mondtam még el, de te érezted. [/perfectpullquote]

A hamisítatlan kazincbarcikai latin életérzés császárainak slágere aktuálisabb, mint bármikor.Nem mondtam el” – él a vallomással Csordás Tibi. De vajon mit titkol? Csak nem a pozitív vírustesztjéről hallgat? A számból persze kiderül.

Fiesta-Nem mondtam el

Zárd be az ajtót és nyisd ki a szíved Hogyha éjjel nálad leszek Olsd el a lámpát úgy várj rám kérlek S én minden percben közelebb leszek Hosszú úton jöttél e…

No Thanx: Egy másik nemzedék

Szédületes, ahogy a No Thanx zenekar dalaiban valódi generációs és szubkulturális életérzéseket képes szavakba és akkordokba önteni. Zsenge koruk ellenére a srácok tűpontosan fogalmazzák meg, mit is jelent a koronavírus idején igazi, lázadó nyugdíjasnak lenni.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Minden fejre áll holnap, Ránk már senki sem szólhat, Nem kell többé a szentbeszéd, ez egy másik nemzedék. [/perfectpullquote]

Ilyen tökös zenéket hallva a kaszás bizony várhat, a vírusnak úgy sincs esélye. Irány a buszvezető mögötti tiltott ülés a BKV-n, a nem javasolt utcán tartózkodás, a végtelen séták és ultizás a spancikkal! Még hogy hetven felett nincs már rock ‘n’ roll! Aztán majd úgy is minden fejre áll holnap.

No Thanx- Egy másik nemzedék

My band first video.

Horváth Hami: Ha nem vagy enyém

Végre valami, ami hangzásvilágában és mondanivalójában is letaglózóan érzéki és gyönyörű. Miközben Horváth Hami száma a Zámbó Jimmy és Balázs Pali által megteremtett zenei világ minden értékes hagyományát hordozza, mégis pont kellő finomsággal van meghintve egy csipetnyi latinos szenvedéllyel is, de néhány ponton még St. Martin, a pánsíp és misztikum Havasi Balázsának hatását is észreveheti az igazán értő hallgató.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ölelj és csókolj újra meg
Én nem engedlek el
Ölelj és csókolj újra meg
Kedvesem[/perfectpullquote]
A Horváth számához készült videóklip egy tökéletetes, illetve nem utolsó sorban aktuális elegyet alkot a zenével. Látunk egy ismeretlen vírustól megtépázott posztapokaliptikus várost, ahol egy dolog örök: a szerelem. Tökéletes sláger a karanténban is érzékiségre vágyók számára. Amint pedig a járványnak vége, Haminak jár a lehetőség a hajdúszoboszlói Hotel Silver színpadán, Fásy Ádám műsorában.

Horváth Hami -Ha nem vagy enyém ( VIDEOKLIP)

Zene/Hudba : Vašo Patejdl (Elán) Ének- Zeneszöveg : Horváth Hami Szereplők: Evina Reichelová,Varga Gábor Gitárszóló: Molnár János (Szunar) Videókészítő: Varg…

Halott Pénz: Valami van a levegőben

Arról a bizonyos “valamiről” a levegőben 2018 telén még azt hittük, hogy a rendőrség a rabszolgatörvény ellen tiltakozók ellen bevetett könnygázfüstjére vonatkozik, mára azonban nyilvánvaló, hogy ez koránt sincs így.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Valami van a levegőben, valami ami éjjel összerak, Van valami a levegőben, valami ami reggel szétszed. [/perfectpullquote]

Nem kell Szaniszló Ferencnek lenni ahhoz, hogy tudjuk: ez bizony a vírusra utal. Váteszi jóslattal állunk szemben. Azonban itt még nincs vége! A fiúk látnoki képességeik mellett bizonyosan közgazdász diplomával is rendelkeznek, hiszen a zenekar neve is sokat sejtet a forint 2020 márciusi állapotát illetően. A zene a listához hűen ismét kiváló. Nostradamus pécsi tanítványai láttán pedig elégedetten csettintene!

Halott Pénz – Valami van a levegőben (official music video)

” Kövess minket Instagramon vagy Facebookon! ” https://www.facebook.com/HalottPenzOf… https://www.instagram.com/dedmani https://www.instagram.com/markjarai…

Majka: Partykarantén

Ha már Nostradamus szóba került… Puszta véletlen vagy ismét a látnoki erő? Ráadásul, mindenképpen Majka munkásságát dicséri, hogy akár a Belehalok című számával is felkerülhetett volna listánkra, de mi szeretünk pozitívan tekinteni a jövőbe.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Erről kell, hogy szóljon minden 3 hónapig napfény Tartsuk magunkat most szinten Legyen ez a partykarantén [/perfectpullquote]

Elengedhetetlen, hogy egy nehéz helyzetben, akár a karantén szorító sötétségében is vidámak és bulizósak maradjunk, ehhez pedig a Partykarantén nyújtja a tökéletes receptet.

Majka – Partykarantén (A mi dalunk)

A SPAR Verde bemutatja: Majka – Partykarantén (A mi dalunk) Ti adtátok a szavatokat, mi pedig tartottuk a miénket! Elkészült A mi dalunk! Köszönjük mindenkin…

Pa-Dö-Dö: Kiabálj

A mindennel és mindenkivel, így még a párkapcsolati erőszakkal szemben is száz százalékos toleranciát és jópofaságot hirdető Pa-Dö-Dö zenekar méltán került fel a listára. Ahogy arról korábban már esett szó, a látnokok és sámánok a szellemvilággal kapcsolódó révületük során nem mindig a racionális térben is értelmezhető szavakon szólnak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ha kedves az életed, ne ugrálj, ne ugrálj! Tedd fel a két kezed és ne mászkálj, ne mászkálj! Sose mondd, hogy nagyon fáj, hagyjál békén ne piszkálj. Mi a lényeget tudjuk már, hallgass ránk ez a szabály! [/perfectpullquote]

Cselekvésük olykor érthetetlennek hat. Ez a fajta sámánisztikus irányvonal a Pa-Dö-Dö egész karrierjére jellemző. Kinyilatkoztatásaik értelmezéséhez olyanfajta beavatottság szükséges, melynek birtokában csak a kiválasztott kevesek vannak. A Kiabálj című szám megértéséhez is a koronavírus megjelenéséig kellett várnunk. Reméljük, a többi Pa-Dö-Dö dal élvezhetőségéhez nem kell ilyen súlyos árat fizetnünk majd. Hogy miről is szól a zene? Teljesen egyértelműen kiderül, hogy a versbeszélő ebben az esetben nem más, mint az Operatív Törzs bármelyik tagja. Íme, egy Pa-Dö-Dö szám, amit bárki megérthet ezután!

Pa-Dö-Dö – Kiabálj!

Pa-Dö-Dö – Kiabálj! 1989-1991

Buzi Kisfiúk: Halál a 21. századra

A listán helyet foglaló utóbbi kilenc szám a mainstream világából érkezett, így legalább egy zene erejéig emlékezzünk meg az underground képviselőiről is. A karantén Robinson Crusoe-i elszigeteltsége egyébként is remek alkalmat nyújt, hogy a kevéssé ismert kulturális termékekkel is megismerkedjünk.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Halál a huszonegyedik századra!
Halál a huszonegyedik századraaaaaaaaaa
Halál! Halál! Halál a huszonegyedik századra!
Halál! Halál! Halál! Halál a huszonegyedik századra![/perfectpullquote]

A Buzi Kisfiúk ezúttal sem kímélnek senkit és semmit. Az énekes Trashőfi Sándor szövege kíméletlenül hatol egészen a csontvelőnkig, ahogy Román Mikdzsegger gitárjátéka is szikár és átütő. A témaválasztás pedig? Fájdalmasan aktuális. A srácok dühödt reflexiója Francis Fukuyama a történelem végét jelző jóslatára igazán pikírtre sikeredett. Bizony, a szám nem kertel: nehéz évszázad elé nézünk, a történelem pedig nemhogy véget ért, hanem ismét az ajtóban kopogtat. Íme, egy igazi zenei kuriózum egyenesen a karanténba.

Buzi Kisfiúk – Halál a 21. századra

Kurva Anyád Fidesz EP Keleti Blokk, 2018 március Halál a 21. századra! ALLAHU AKBAR! dandigidamdamnyáááóóóóó Direkt repedt meg a cserepem Hogyha meghalok, én…

Ámokfutók: Meghalok egy csókodért

A lista természetesen nem volna teljes a tantrikus kokainozás hazai guruja nélkül. Kozsó a kilencvenes években valódi tanítóként vezette be tanítványait, a rendszerváltás viharától megtépázott magyar népet az újraegyesítés utáni német kultúra legmélyebb szakrális kiáradásába.

Szanszkrit szó híján ezt nevezzük eurodance-nek. Spirituális tanítóként mágikus verses szövegeiben egyértelmű utalásokat rejtett el, illetve figyelmeztetéseket is találunk a jelenlegi koronavírus járványra vonatkozóan, érzéki, lírai formában. A számot meghallgatva senkiben sem maradhat kétség Kocsor Zsolt beavatottságát illetően.

Ámokfutók – Meghalok egy csókodért

Az Ámokfutók “Van valami” című lemezén található eredeti verzió. A dal és az album letölthető innen: http://itunes.apple.com/hu/album/van-valami…/id5053785…

+1 Akkezdet Phiai: Budapesmód

A Fiestát, valamint az Ámokfutókat felvonultató listára nyilvánvalóan kevés lett volna az Akkezdet Phiai. Szövegeik érthető módon nem érnek fel Horváth Hami, vagy éppen NoThanx Erik lírájának a közelébe sem. Így nem is ajánlanánk Saiidal készült interjúnkat. Azonban csak a hecc kedvéért érdemes meghallgatni Budapesmód című számukat mondjuk egy Majka-maraton szünetében. A Partykarantén bulizós hangulatát ugyan ha nem is súrolja, de találni benne valamennyi rezonanciát az éppen megélt napjainkra. Utána pedig folytatódjék a party! Tomboljon a Groovehouse!

Akkezdet Phiai | Budapesmód | official audio szöveggel

AKPH facebook: https//facebook.com/akkezdet AKPH youtube: https://youtube.com/akkezdetphiai Saiid WEBSHOP/VIP club: https://onlyfans.com/saiid Saiid youtube:…

“Budapest füstös nappalim,
Ahova talpig fáradtan
érek haza aznap is,
Ha éppen otthon maradtam.”

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.