Újabb külföldi botrány? Nem engedték be az ENSZ szakértőit a magyar tranzitzónákba

Az Amnesty International közleménye szerint nem engedték be a hatóságok a magyar tranzitzónákba egy ENSZ szakértőit. Ennek fényében meg is szakították a hivatalos látogatásukat.

Ez azért is érthetetlen, hiszen szabad bejárásuk van azokba az intézményekbe az ENSZ küldöttségének, ahol embereket tartanak fogva, mint írja az Amnesty International.

Pinter Sandor a hataron kormany.hu Arvai Karoly 1.
A magyar tranzit zóna területén Pintér Sándor / Fotó: Kormány.hu

A HVG cikke szerint az “ENSZ független emberi jogi szakértői felfüggesztették hivatalos látogatásukat Magyarországra, miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszkei és tompai tranzitzónákba.

A megyei lapok egyik előfizetője kifogásolja, hogy csak “migránsokkal” tömik tele az újságot – elege van

A ContextUs megalapításának elején a megyei lapok értékesítőjeként dolgoztam, diákmunkásként néhány hónapig. Érdekesebbnél érdekesebb beszélgetések zajlottak le, emiatt úgy gondoltam, ezt a nyilvánosság elé tárom. Egy Facebook-oldalon tettem közzé az Értékesítő naplója történeteit. Néhány perce pedig véletlen elém került az egyik poszt, így nagyobb nyilvánosság elé tárom.

Az ENSZ a magyar tranzitzóna területén azt kutatta volna, hogyan bánnak a fogva tartott menedékkérőkkel.

Amnesty International Magyarország

Magyarország költi a legkevesebbet arra, hogy az emberek könnyen for… dulhassanak bírósághoz Ma hozta nyilvánosságra az Európa Tanács az igazságszolgáltatás hatékonyságával foglalkozó bizottsága (CEPEJ) az európai országok igazságszolgáltatási rendszereit értékelő jelentését. A jelentés az egyes országok bíróságainak és egyéb hivatásszerveknek (ügyészség, ügyvédség) a számszerűsíthető értékeit elemzi, például a bírósági költségvetések vagy bírói fizetések helyzetét, a bírák és a peres ügyek számát, eloszlását vagy az ügyek elintézésnek a hatékonyságát.

Tehát érvényesülnek-e a jogaik avagy sem.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból