Az Amnesty International közleménye szerint nem engedték be a hatóságok a magyar tranzitzónákba egy ENSZ szakértőit. Ennek fényében meg is szakították a hivatalos látogatásukat.

Hirdetés

Ez azért is érthetetlen, hiszen szabad bejárásuk van azokba az intézményekbe az ENSZ küldöttségének, ahol embereket tartanak fogva, mint írja az Amnesty International.

A magyar tranzit zóna területén Pintér Sándor / Fotó: Kormány.hu

A HVG cikke szerint az “ENSZ független emberi jogi szakértői felfüggesztették hivatalos látogatásukat Magyarországra, miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszkei és tompai tranzitzónákba.

A megyei lapok egyik előfizetője kifogásolja, hogy csak “migránsokkal” tömik tele az újságot – elege van

A ContextUs megalapításának elején a megyei lapok értékesítőjeként dolgoztam, diákmunkásként néhány hónapig. Érdekesebbnél érdekesebb beszélgetések zajlottak le, emiatt úgy gondoltam, ezt a nyilvánosság elé tárom. Egy Facebook-oldalon tettem közzé az Értékesítő naplója történeteit. Néhány perce pedig véletlen elém került az egyik poszt, így nagyobb nyilvánosság elé tárom.

Az ENSZ a magyar tranzitzóna területén azt kutatta volna, hogyan bánnak a fogva tartott menedékkérőkkel.

Amnesty International Magyarország

BREAKING: az ENSZ független emberi jogi szakértői felfüggesztették hivatalos látogatásukat Magyarországra, miután a hatóságok nem engedték őket belépni a röszke és tompai tranzitzónákba. Az ENSZ…

Tehát érvényesülnek-e a jogaik avagy sem.

Hirdetés