Orbán Viktor mellett számos ellenzéki párt vezetőjével, de a koronavírus-járványhoz köthető személyekkel, mint Merkely Bélával és Müller Cecíliával is végezni akart a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya radikális csoport.

Nagy volt a lista a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya csoportnak

Egy radikális magyar csoport ellen indult nyomozás – írtuk meg tegnap. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségemberölés előkészülete miatt indított eljárást a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagjai ellen.

A gyanú szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben gyűltek össze a tagok, ahol a csoport vezetői emberölésekre szólították fel a többieket, arra hivatkozva, hogy “hadiállapot van”. A csoport vezetője közölte, hogy az igazságszolgáltatás tagjai, állami vezetők, kormánypárti és ellenzéki politikusok, közszereplők is a listán vannak. Többeket név szerint is megemlített:
Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós, Szlávik János.
A magát bírónak nevező férfi – akit korábban Molotov koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította „a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására”, azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt. A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek.

Az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek – írja az Ügyészség a honlapján. Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja súlyosabb bűncselekmény megvalósulását is.

Posta Imre is tagja lehetett a radikális csoportnak

Sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség: a nyomozók emberölés előkészülete miatt csaptak le több helyen is a magát a „Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya Bíróságának” nevező csoport tagjaira.

Mint azt Posta Imre oldala írja, a „TEK munkatársai Imrét megállították, az autóból kiszedték, leteperték, bilincsbe verték”, vette észre a Telex. Az ő információik szerint maximum 72 óráig tartják bent, kihallgatás céljából. A Facebookon ezt erősítette az úgynevezett PÍ-kör is, akik azt állítják, az infót Posta Imre feleségétől kapták. Ugyanezt az információt közölte a Pesti Srácok kormányközeli lap is.

Posta Imrét az a karakter, aki még a szélsőjobboldali köröknek is kínos, téveszméit és államtagadó nézeteit rendre kinevetik. Posta Imre és köre sajtóértesülések szerint már tavaly felkeltette a nemzetbiztonság figyelmét, miután ideológiai támaszt nyújtottak annak a dusnoki házaspárnak, amely súlyos árat fizetett hiszékenységéért: a gyámügy elvette a gyereküket. Posta már ekkor arról beszélt, hogy „háború van”.

Az alábbi videó az elfogás során készült:

Emberölés előkészülete miatt tart a nyomozás

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, amely ügyben ma bűnügyi akciót tartott. A felvétel két ...

Néhány éve szintén meg akarták ölni a miniszterelnököt

Egyébként még 2015. november 21-én szintén elterjedt az a hír, hogy meg akarja ölni két nyugdíjas férfi Orbán Viktor miniszterelnököt. Mint megírta több sajtóorgánum is, a rendőrség őrizetbe vett két férfit a XI. kerületben, majd Tasnádi László, a Belügyminisztérium akkori rendészeti államtitkára közvetlenül az elfogás után azt mondta, a két férfi egy kormánytag meggyilkolására készült. Ezzel egy időben Orbán Viktor lelövésének gyanúja terjedt el a sajtóban.

Két évvel később, 2017-ben azonban az azóta már megszűnt Zoom írta meg, a vádirat szerint a Fővárosi Főügyészség ugyan valóban emberölés előkészülettel és lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel vádolta meg M. Pétert (62) és R. Gyulát (60), a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szervezet aktivistáit, de arra semmilyen bizonyítékot nem találtak, hogy Orbán Viktor lett volna a célpont.

Azonban a mostaninál, a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya listáján a fenti nevek szerepeltek. A megalapozott gyanú lényege szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójukon – amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is – a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal, hogy „ha ölnek, öljenek szépen”.
Most a PestiSrácok mutatta be a videót, amelyben elhangzik a szélsőséges csoport halállistája. Őket említették meg az úgynevezett Pi-kör fórumán, ahol a felvétel készült:

Posta Imre Pi-kör találkozó Kulcs 2021.09.11.

https://postaimre.euroweb4you.com/hom... [email protected] Lisai Elek János Alapítvány számlaszám: Swiftkód: MAVOHUHB IBAN HU 3614100196 24885849 01...

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet