Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat idei díjazottait

A Magyarország 365 fotópályázat neves szakemberekből, többek között Kossuth-díjas fotográfusból és a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatójából álló zsűrijének 28 ezer képből kellett kiválasztania a legjobb alkotásokat.

Séta a Marson

Az idén második alkalommal kiírt Magyarország 365 fotópályázaton ezúttal összesen 15 pályázó kapott díjat. Az amatőr és hivatásos fotográfusok számára kiírt pályázat 2019-ben indult azzal a céllal, hogy bemutassa Magyarország értékeit. A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Mészáros Márk Séta a Marson, második helyezett Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik, harmadik Potyó Imre Explózió című képe.

A közönségdíjat szintén Szilágyi Attila Kiskacsa vadászik című képe nyerte. A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa Kovács Norbert Körforgás című fotója.

Természet és táj, Épített és tárgyi örökség, Életképek

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Bella László Dimenzió híd, a másodikat Szabó Ferenc Télitórium, a harmadikat Forster Ádám Időutazó című alkotása kapta. A közönségdíjas Balla-Schottner Bence És mégis forog a föld című sorozata lett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Orbán Péter Szent reggelek című sorozata kapta.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Vanik Zoltán A Tour de Hongrie útvonalán sorozata, a második Jenei Boldizsár A Sáfián család című sorozata, a harmadik Szilágyi Anna Európa-bajnokok című képe lett. A közönségdíjat Tóth László Home office című sorozata nyerte. 

 
Europa Bajnokok Szilagy Anna 365 Fotopalyazat
Európa-bajnokok / Fotó: Szilágyi Anna

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjasa Baboss Buda Magyar család című fotója. A díjazott alkotásokat a pályázat hivatalos honlapján lehet megtekinteni. A járványügyi helyzet miatt díjátadóra idén nem kerül sor. A zsűri tagjai személyesen juttatják el a díjakat a járványügyi szabályok betartása mellett.

Magyar Csalad Baboss Buda 365 Fotopalyazat
Magyar család / Fotó: Baboss Buda

A szervezők célja, hogy a koronavírus-járvány enyhülésével sokféle módon és sok helyen mutassák be a pályázat legjobb alkotásait.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból