Magyarországon nem vetített filmeket mutatnak be

A magyar mozikban és televíziós sugárzásban be nem mutatott filmeket lehet megnézni mozivásznon a havonta jelentkező Cinema Niche sorozata keretében, amelynek első vetítését október 28-án tartják a Corvin Moziban.

A sorozat a chilei Pablo Larraín El Club című filmjével indul, amely a Berlinálén 2015-ben elnyerte a zsűri nagydíját – közölték a szervezők az MTI-vel. 

A sorozat ötletgazdáinak – Donáth Péternek és Bognár Péternek – a célja egy olyan közönség kialakítása, amelynek folyamatosan gyűjthetik a világ különböző fesztiváljain bemutatott izgalmas kortárs filmeket, “megkerülhetetlen nagymesterek és egyéni látásmóddal rendelkező új alkotók munkáit”. Olyan filmeket akarnak bemutatni, amelyek moziban hatnak a legjobban, vagyis széles vásznon, jó hangminőséggel és közösségi élményként.

Andrés Lübbert: Vannak dolgok, amikből nem lehet felépülni, csak meg lehet tanulni együtt élni velük – Kritika / ContextUs

Andrés Lübbert harminckét éves, félig belga, félig chilei rendező, aki filmjeiben interkulturális környezetről, migrációról, identitásról, emberi jogokról és szociális problémákról mesél. A kaméleon színe középpontjában édesapja, Jorge Lübbert áll. A chilei származású férfi a Pinochet-diktatúra elől menekült Kelet-Németországba, azonban mikor fia megtudja, hogy menekülése után megfigyelte őt a Stasi, kezdi sejteni, hogy apja mégsem egyszerű politikai menekült volt.

Az újdonságok mellett a szervezők igyekeznek majd az elmúlt évek legjobb, a magyar mozikból kimaradt filmjeit is bemutatni, valamint azokat az alkotásokat, amelyeket csak valamelyik streamszolgáltatón, vagy akár ott sem lehetett Magyarországon látni.

el club 132 lst198394
Pablo Larrain: El Club / Fotó: List Film

A neves chilei rendező, Pablo Larrain negyedik filmjében a fekete humor nyelvén beszél az egyházat ért botrányokról, a papok által elkövetett bűnökről, bűncselekményekről. A cselekmény Chile partjainál egy kisvárosban játszódik, ahol az addigi titkok, bűnök egyszer csak felszínre törnek. 

El Club – Trailer

Nominada a Mejor Película Latinoamericana. 95 min Drama Chile Dirigida por Pablo Larraín. Interpretada por Alfredo Castro, Roberto Farias, Antonia Zegers, Ja…

Az alkotást 2016-ban Golden Globe-díjra is jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból