Január 19-én, csütörtökön számos kiállítás megnyitójába botolhatunk a főváros bizonyos pontjain, ám az egyik legérdekesebbnek, Magyarósi Éva Éden című kiállításának a Mozsár utcai Deák Erika Galéria ad otthont.

Magyarósi Éva nem ismeretlen sokak számára: rendezett bábjátékot, videoklipeket és reklámot is, emellett díszlettervezőként számos helyen megfordult. Saját, önálló kiállítására sokáig várt a nagyérdemű.

Éden című kiállításában a vizuális médiumok és installációk segítségével egy esszenciális képet igyekszik bemutatni, amellyel könnyen azonosulhat az érdeklődő. A művész ezt egy vizuális naplónak tekinti, amely poétikus és vizuális kontextusban valósul meg, ezáltal nehezen tudjuk elhatárolni a fiktív és valóságos elemeket az alkotásokban.

16142639 1282717885108250 4346036316335598337 N

A kiállítás egy tíz epizódot felölelő animációs sorozatot foglal magába, amellyel már a galéria előterében találkozhatunk grafit rajzok formájában. Ezeket a művésznő a saját életéből meríti, amelyek összemosódnak a kollektív tapasztalattal és az emlékezettel. A kiállítótér közepén lévő terepasztal Magyarósi saját ágyát kívánja szimbolizálni, amellyel beenged minket intim és családi életébe. A fekhelyet kisfilmek veszik körbe, amely az anyává válás és a gyerekvállalás momentumait kívánja reprezentálni a befogadóknak.

A sajátos kiállítás során közelebb kerülhetünk Magyarósi Évához, művészetéhez, amely főként a párkapcsolati, gyerekvállalási- és nevelési szögből mutatkozik be. Ha a Mozsár utca környékén jársz, mindenképp térj be a Galériába!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. január 19. – 18 óra

Helyszín: Deák Erika Galéria

Képek forrása: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk